Keukenkraan

Een keukenkraan is een belangrijk en essentieel onderdeel van elke keuken. Talloze keren per dag wordt de kraan gebruikt; u spoelt er mee af, wast er uw handen mee en misschien wast u er zelfs de vaat nog mee af.  Dit maakt dat een keukenkraan degelijk en eenvoudig te bedienen moet zijn. Daarnaast speelt natuurlijk ook het uiterlijk van de kraan een niet onbelangrijke rol. Een goed gekozen kraan benadrukt immers nog eens extra de stijl van de keuken.

Soorten

De twee meest gekozen soorten keukenkranen zijn tegenwoordig ongetwijfeld de eenhendelmengkraan en de tweeknopsmengkraan.

    

Per soort kan er gekozen worden uit talloze designs, kleuren en merken. Daarnaast worden er verschillende mechanismen toegepast, waarbij het binnenwerk met keramische schijven de beste keuze is. Deze kranen hebben een kraanhuis waarin twee keramische schijven over elkaar heen bewegen. Hiermee kan zowel de kracht van de waterstraal als de temperatuur geregeld worden. Deze techniek is relatief onderhoudsvrij en hierdoor heeft de kraan dan ook een langere levensduur.

Speciale uitvoeringen

Naast de ‘normale’ keukenkranen zijn er ook uitvoeringen met extra functies of waarbij speciale technische snufjes worden toegepast.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • kranen met handdouche

    Bij deze kranen is een gedeelte van de uitloop van de kraan uittrekbaar. Dit maakt het bereik van de kraan groter en nauwkeuriger,wat met name handig is voor bv. het wassen van groenten en het afspoelen van de vaat.

  • kookkraan (Quooker)

    Een kookkraan zorgt, zoals het woord al zegt, voor direct kokend water uit de kraan.
    Op de waterleiding is boilertje aangesloten welke het water elektrisch verwarmd tot het minimaal 100°C is. Hierdoor hoeft er niet meer gewacht te worden op kokend water en is een waterkoker of de ouderwetse fluitketel overbodig geworden.
     

Keukenkraan

Een keukenkraan is een belangrijk en essentieel onderdeel van elke keuken. Talloze keren per dag wordt de kraan gebruikt; u spoelt er mee af, wast er uw handen mee en misschien wast u er zelfs de vaat nog mee af.  Dit maakt dat een keukenkraan degelijk en eenvoudig te bedienen moet zijn. Daarnaast speelt natuurlijk ook het uiterlijk van de kraan een niet onbelangrijke rol. Een goed gekozen kraan benadrukt immers nog eens extra de stijl van de keuken.

Soorten

De twee meest gekozen soorten keukenkranen zijn tegenwoordig ongetwijfeld de eenhendelmengkraan en de tweeknopsmengkraan.

    

Per soort kan er gekozen worden uit talloze designs, kleuren en merken. Daarnaast worden er verschillende mechanismen toegepast, waarbij het binnenwerk met keramische schijven de beste keuze is. Deze kranen hebben een kraanhuis waarin twee keramische schijven over elkaar heen bewegen. Hiermee kan zowel de kracht van de waterstraal als de temperatuur geregeld worden. Deze techniek is relatief onderhoudsvrij en hierdoor heeft de kraan dan ook een langere levensduur.

Speciale uitvoeringen

Naast de ‘normale’ keukenkranen zijn er ook uitvoeringen met extra functies of waarbij speciale technische snufjes worden toegepast.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • kranen met handdouche

    Bij deze kranen is een gedeelte van de uitloop van de kraan uittrekbaar. Dit maakt het bereik van de kraan groter en nauwkeuriger,wat met name handig is voor bv. het wassen van groenten en het afspoelen van de vaat.

  • kookkraan (Quooker)

    Een kookkraan zorgt, zoals het woord al zegt, voor direct kokend water uit de kraan.
    Op de waterleiding is boilertje aangesloten welke het water elektrisch verwarmd tot het minimaal 100°C is. Hierdoor hoeft er niet meer gewacht te worden op kokend water en is een waterkoker of de ouderwetse fluitketel overbodig geworden.