Je keukenkastjes verven start hier, 14 Tips!

DUURZAAM
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Ben je jouw keuken beu? Van keukenkastjes verven knapt je keuken helemaal op! Als je deurtjes nog goed functioneren, is verven keukenkastjes dé kans om je keuken jouw favoriete kleur of zelfs kleuren te geven. Met de volgende keukenkastjes verven tips krijgt je keuken relatief eenvoudig, snel en voor weinig geld een geheel nieuwe look. Jouw praktische plan van aanpak voor het verven van je keukenkastjes begint hier!

Wat voor soort kastdeurtjes heb ik? Kan ik mijn keukenkastjes nog wel schilderen? Met al deze vragen kun je bij een keukencoach van I-KOOK terecht. Zijn je deurtjes te beschadigd of wil je een nieuw model deurtjes of andere afwerking? Je bent van harte welkom in de mooi ingerichte I-KOOK winkel om alle kleuren keukenkastjes in het echt te zien en te voelen. Een afspraak is zo gemaakt! 

Perfect je keukenkastjes verven, kan ook jij!

Keukenkastjes verven in Flexa kleurentrends 2024
Foto: Keukenkastjes verven in Flexa kleurentrends 2024

14 Keukenkastjes verven tips voor het beste verfresultaat!

1 – Voor het keukendeurtjes verven moet je eerst weten van welk materiaal (kunststof, MDF, geverfd of hout) de deurtjes en ladefronten zijn gemaakt om zo de juiste grondverf/primer en verf te kopen.

2 – Het handigst is om de kastdeurtjes hangend te verven. Je moet wel goed opletten dat niemand tegen de pas geverfde deurfrontjes stoot.

3 –  Haal alle keukengrepen van de deurtjes (afplakken kan ook, zonder grepen krijg je een mooier resultaat)

4 – En dan nu heel goed ontvetten! Als je keukendeurtjes niet volledig schoon zijn, hecht de verf straks niet goed.

5 – Bij de keukenkastjes verven tips hoort ook het zachtjes schuren van de deurtjes met fijn schuurpapier. Verwijder oneffenheden en schuur opnieuw tot de frontjes mooi glad zijn.

Landelijke keukenkastjes verven met Graham & Brown Breathe verf
Foto: Landelijke keukenkastjes verven met Graham & Brown Breathe verf

6 – Haal alle stof weg. Vervolgens kun je verven keukenkastjes met grondlak of primer. Op de pot staat de droogtijd aangegeven.

7 – Haal je schuurpapier maar weer tevoorschijn. Schuur de deurtjes licht op en maak ze weer goed stofvrij.

8 – Na alle voorbereidingen gaat het keukenkastjes verven nu echt van start! Met een kwastje zet je de randjes en verdiepte stukken van de frontjes in de verf. Daarna rol je met een roller het hele deurtje netjes glad. Volg altijd de structuur van het paneel en verf op het laatst altijd één kant op. Lees op de pot na hoeveel tijd de verf overschilderbaar is.

9 – Zachtjes opschuren en weer alle stof verwijderen. Je kunt nu de tweede laag verven keukenkastjes om de kleur goed dekkend te krijgen. Soms is een derde laklaag nodig.

10 – Haal voor het drogen telkens het afplakband van de frontjes, anders kan de verf scheuren bij het later weghalen. Na het drogen zet je de greepjes weer op de deurtjes.

11 – Na het volgen van deze keukenkastjes verven tips kun je eindelijk genieten van het geweldige eindresultaat. Je herkent je eigen keuken niet, zo mooi. Je hebt het toch maar zelf gedaan!

12 – Naast een nieuwe kleur voor je keukendeurtjes wil je misschien ook je keukengrepen vervangen? Houd wel rekening met de afstand tussen de boorgaten.

Keukenkastjes verven Flexa Brave Ground & Bold Soil, de rest Steady Pebble & Perky Limestone verf
Foto: Keukenkastjes verven Flexa Brave Ground & Bold Soil, de rest Steady Pebble & Perky Limestone verf

13 – Speciale keukenkastjes verf

Je nieuw geverfde kastdeurtjes en ladenfronten moeten in je keuken tegen een stootje kunnen! Naast vette vingers van het open en dicht doen, wordt er ook het nodige overheen gemorst. Eén van de meest praktische keukenkastjes verven tips is dat er speciale keukenkastjes verf verkrijgbaar is.

De bekende verffabrikanten Flexa en Histor hebben verf ontwikkeld specifiek voor keukenkastjes. Na uitharding is de keukenkastjes verf, naar eigen zeggen o.a. vlek- en vetbestendig, extra sterk: kras- en slijtvast, niet vergelend, afwasbaar en makkelijk aan te brengen. Alles voor een goed en blijvend keukenkastjes verven resultaat! Bij de keukenkastjes verf van Flexa is zelfs grondverven van te voren niet nodig. Natuurlijk kun je ook met een grondverf/primer en verf van een ander merk een prachtig verven keukenkastjes resultaat krijgen.

Keuken verven met Paint & Paper Library: keukenkastjes Stable Green, Wattle I, Willow II & Willow V verf + behang Lighthouse Palm – Chelsea Green
Foto: Keuken verven met Paint & Paper Library: keukenkastjes Stable Green, Wattle I, Willow II & Willow V verf + behang Lighthouse Palm – Chelsea Green

14 – Kleuren inspiratie voor keukenkastjes verven

Het is natuurlijk zonde van het geld en niet duurzaam om nieuwe keukendeurtjes aan te schaffen als de deurtjes nog goed zijn, maar de kleur je niet meer aanstaat. Met verven keukenkastjes gaat er een wereld van kleur voor je open. Ik hoop dat je van dit blog en de foto’s heel veel inspiratie krijgt van de bijzondere keuken kleuren combinaties. Van welke kleuren word jij eigenlijk blij? Alles mag!

Een moderne keuken in pastel kleuren is een vriendelijke frisse keuken voor een gezellig gezin. De eerste foto geeft je goede keukenkastjes verven tips over hoe je eenvoudig met kleurvlakken een verrassend keukendesign ontwerpt. Zowel de keukenkastjes als de muur hebben de Flexa tint ‘Sandy Steps’ gekregen. Boven het aanrechtblad hangt er een grote verfcirkel in de kleur ‘Lady Lavender’. Zowel het kleine cirkeltje als het muurtje hebben de prachtige kleur van de lucht ‘Bright Skies’ gekregen.

Bij de stijlvolle groene landelijke keuken hierboven heeft het keukenkastjes verven een ‘Stable green’ stalgroene kleur opgeleverd. Als dat niet landelijk is! De hoge keukenkast met sierlijsten is in de zachtere kleur groen ‘Willow’ geschilderd. Een moderne en elegante touch is het bijpassende groene palmbehang ‘Lighthouse Palm, Chelsea Green’ op de achterwand.

Keukenkast verven Graham & Brown Ellie Trouble
Foto: Keukenkast verven Graham & Brown Ellie Trouble

Een fantastisch mooi voorbeeld van verven keukenkastjes in prachtige contrastkleuren is bovenstaande vintage landelijke keukenkast. Met de geweldige opknapbeurt heeft de binnenkant van de servieskast een intens roze kleur gekregen en de laden en grote glas-kastdeuren zijn in een rijke donkerblauwe tint geschilderd. De goed gekozen koperen handgreepjes op de laden springen eruit.

Keukenkastjes verven, hoe pak jij het aan?

Met keukendeurtjes verven krijgt je keuken in korte tijd én voordelig een geheel nieuwe look.

Een ervaren keukencoach van I-KOOK geeft je graag handige keukenkastjes verven tips, passend bij de materiaalsoort van je deurtjes. Zijn je keukenkastjes echt versleten? Dan zijn er zeker deurtjes in jouw favoriete kleur nu je bij I-KOOK kunt kiezen uit honderden keukenkast kleuren! Lees de ervaringen van eerdere klanten en kijk voor welke mooie kleurencombinaties zij hebben gekozen.

Maak direct een afspraak met een keukencoach! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.