Wil je de keuken verven? Bekijk de nieuwste muurkleuren

INSPIRATIE
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Schooneveld

Lees de ervaring van: Folmer

Lees de ervaring van: Remco Schenk

Geef je keuken kleur!

Door de keukenmuren in een andere kleur te verven kun je op een gemakkelijke manier de keuken een geheel nieuwe look én sfeer geven die perfect past bij jouw favoriete woonstijl. Hier lees je alles over de nieuwste verfkleuren en mooie kleurencombinaties die je volgens de laatste trends kunt toepassen in jouw eigen keuken!

Vind je het kiezen van de kleuren van de keuken en de muren lastig? Een Keukencoach helpt je er graag bij!

Keuken verven in de nieuwste kleuren: Flexa Tranquil Dawn, Flexa Indigo Depths + Flexa Autumn Gold - Flexa kleurentrends 2020 Flexa.nl
Foto: Keukenkleuren: Flexa Tranquil Dawn, Flexa Indigo Depths + Flexa Autumn Gold – Flexa kleurentrends 2020 Flexa.nl

Kleuren:

 • Cheeky Chestnut (kastanje bruin)
 • Autumn Gold (groen-goud)
 • Tranquil Dawn (licht groen)
 • Indigo Depths (diep donker blauw)

Op bovenstaande foto’s zie je de keukenachterwanden geverfd in de kleuren Flexa Cheeky Chestnut en Autumn Gold. Deze Flexa kleuren zorgen voor een prachtig contrast met de donker blauwe kleur Indigo Depts van de geverfde keukenkastjes. Vlekken op de kastanje bruin en groen goud geverfde ‘spatwand’ kunnen gemakkelijk weggeveegd worden van de afwasbare Flexa verf.

Rondom de sfeervolle moderne keuken is op de muren de Kleur van het Jaar 2020: Flexa Tranquil Dawn toegepast. Deze zacht groene verfkleur is net zo mooi in een landelijke keuken als in een industriële keuken of design keuken. Bij de jaarkleur Tranquil Dawn horen vier kleurpaletten: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for meaning’ en ‘A home for play’. In onderstaande video worden de vier kleurencombinaties op de zelfde keuken toegepast. Zo kun je gelijk zien wat een invloed de kleurkeuze op een keuken heeft!

Keuken verven in de nieuwste kleuren: Witte landelijke keuken in de Little Greene verf kleuren: Mushroom, Pompeian Ash en Flint - Intelligent Paints
Foto: Witte landelijke keuken – Little Greene verf: Mushroom, Pompeian Ash en Flint – Intelligent Paints

Kleuren:

 • Mushroom (champignon bruin)
 • Pompeian Ash (donkergrijs-groen)
 • Flint (warm wit)

Mushroom (op de muren), Pompeian Ash (op de smetlijst) en Flint (op de keukenkasten) zijn kleuren van het verfmerk Little Greene die gebruikt zijn in de bovenstaande sfeervolle landelijke keuken. Ze komen uit de Intelligent Paints collectie van het Engelse verfmerk. De Little Greene verf is duurzaam, milieuvriendelijk en perfect voor muren, kasten en houtwerk in de ruimtes waar druk verkeer is zoals de keuken. De Intelligent verf is zowel in mat en hoogglans verkrijgbaar bij de verfspeciaalzaak.

Keuken verven in de nieuwste kleuren: Nobilia keuken Fashion 165 – U-keuken met bar - Graham & Brown verf kleur van het jaar 2020: Adeline
Nobilia keuken Fashion- U keuken

Kleur:

 • Adeline (donker groen)

Het bekende Engelse behang merk Graham and Brown presenteert ook een eigen Kleur van het Jaar. Voor 2020 is het de groene kleur Adeline geworden. Adeline is een donkere groene kleur die aanvullend is op het behang design Bloomsbury voor een Bohemian interieur.

De bovenstaande U-keuken met bar foto laat zien dat donkergroene tinten ook perfect passen in een strakke keuken met witte keukenkasten en een grijs keukenblad.

Keuken verven in de nieuwste kleuren: Häcker keuken Vancouver met Aquamarijn Laser Soft kastenwand + Histor muurverf kleur Aquamarine Dream
Foto: Häcker keuken Vancouver met Aquamarijn Laser Soft kastenwand + Histor kleur Aquamarine Dream

Kleuren

 • Verfkleur Aquamarine Dream (zeegroen)
 • Aquamarijn keukenfrontjes (zeegroen van de keukenfabrikant)

Aquamarine Dream is de Histor Kleur van het Jaar 2020. De zeegroene Histor muurverf staat prachtig, zoals je boven kunt zien, bij een witte keuken met houten wandplanken boven het aanrechtblad. Rechts op de foto zijn de muren juist wit geverfd. De hoge kastenwand en de keukenapparaten-nissen in de achterwand zijn door de keukenfabrikant uitgevoerd in de matte versie van de kleur Aquamarijn. Het keukeneiland heeft een hout decor met een wit werkblad. Dit is een fantastisch voorbeeld hoe jouw nieuwe keuken er uit kan komen zien (en besteld kan worden) volgens de laatste kleuren!

Welke kleuren passen bij jouw keuken?

Met vragen over de kleuren van de keuken ben je altijd van harte welkom bij een keukencoach van I-KOOK. Deze keukenadviseur vertelt je alles over de verschillende kleuren en laat de prachtige kleurencombinaties in het echt zien. Snel een afspraak maken!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Familie Schooneveld

Lees de ervaring van: Folmer

Lees de ervaring van: Remco Schenk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.