Kersttrends 2020 voor je moderne & landelijke keuken!

INSPIRATIE
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Kerst 2020 wordt dit jaar heel speciaal bij jou thuis. Met elkaar ga je een unieke kerst vieren waar de gezelligheid van afspat! Ik wil je graag de mooiste kersttrends 2020 voor de moderne keuken en landelijke keuken laten zien. Van grappige kerstballen in de vorm van keukenapparaten, een sfeervolle gedekte kersttafel tot een geweldig kerstcadeau waar iedereen wel van wil proeven!

Geniet met kerst extra van je sfeervolle keuken!

Keukenapparaten kerstballen, hoe verzin je het?!

Kersthangers in keukenapparaten figuren, Intratuin kerst 2020
Foto: Kersthangers in keukenapparaten figuren – Intratuin kerst 2020

Kerst & keuken decoratie: Grappige Intratuin kerstballen

Heb je ze al gezien… de keukenapparaten kerstballen bij de Intratuin?

Iedere keukenprins en prinses moet deze kerstornamenten dit jaar toch in de kerstboom hebben hangen? De mooie House of Seasons kerstballen: espressoapparaat, keukenmachine, mixer, weegschaal en koffiepot (perculator) zijn een mini-uitvoering van echte keukenapparaten met een oogje eraan.

Ook een leuk kerstidee is om de Intratuin kerstballen aan een koord, aan de keukenplank te bevestigen. Draai er een lichtsnoer omheen en de keuken-kerstfiguren zijn ook ’s avonds mooi verlicht. Op bovenstaande foto zie je hoe gezellig het staat in de moderne landelijke keuken.

Grijze keuken met marmerlook keukenblad & gedekte kersttafel, H&M Home kerst 2020
Grijze keuken met marmerlook keukenblad & gedekte kersttafel – H&M Home kerst 2020

Ontdek alle kerst kleuren van de landelijke keuken kersttafel

Ook met kerst zie je dat de verschillende keukenstijlen sfeervolle elementen van elkaar overnemen.

De moderne keuken gaat op zoek naar de gezelligheid van de landelijke keuken. Deze ‘cottage’ keuken mag dan weer iets robuusts krijgen uit de industriële keuken met stevige keuken handgrepen en door het gebruik van metaal en andere ruwe materialen.
De traditionele kerstkleuren worden in 2020 aangevuld met typische stoere keuken kleuren:

  • Rood
  • Wit
  • Groen
  • Grijs tinten (in verf & metalen)
  • Hout kleuren
  • Marmer
  • Zwart, voor een stoer randje.

In de nostalgische landelijke keuken op bovenstaande foto, ligt er op de kersttafel een ruw katoen tafelkleed en kerst tafelloper met bijpassende servetten. De Keulse pot met een echt kerstboompje, het geglazuurde aardewerk servies en de houten hapjesplanken stralen eenvoud, duurzaamheid en heel veel sfeer uit. Perfect voor een intieme kerst!

Een belangrijk onderdeel van de sfeer is de kerstverlichting! Helemaal bovenaan mijn blog is een grote Lights4fun foto van een prachtige landelijke keuken geplaatst. Op hoeveel manieren wordt deze gezellige keuken wel niet verlicht? Van kaarsen, lichtsnoeren tot een verlichte kerstkrans en kerstster.

 

Gedekte kersttafel in grijs, crème en groen tinten, Casa kerst 2020
Foto: Gedekte kersttafel in grijs, crème en groen tinten – Casa kerst 2020

De gedekte kersttafel, helemaal in de moderne keukenstijl met landelijke accenten

Mooi modern met een tikkeltje gezellige landelijke kerstsfeer, past dit bij jou?

Het traditionele grijze damast tafellaken en dito tafelloper op de kersttafel worden prachtig gecombineerd met een poeder groene placemat en dip & dye katoenen servet. Het zwarte bestek contrasteert perfect met de groene takken. Ook krijgt de moderne kersttafel zacht landelijke uitstraling door het verrassende ‘reactieve’ glazuur van de aardewerk kommen.
Kerstkleuren 2020 van de moderne keukenstijl:

  • Wit
  •  Hele lichte bruin tinten
  • Groen tinten
  • Grijs
  • Zwart
Macarons maken gift set, Zara Home kerst 2020
Macarons maken gift set – Zara Home kerst 2020

Macarons maken als kerstcadeau!

De lekkerste macarons maak je thuis!

Dit is eigenlijk het meest ideale kerstcadeau wat je kunt schenken. Geef de complete macarons maken cadeauset aan een enthousiast familielid of vriend(in). En schrijf op een kerstkaartje dat jij jezelf wel als proefpersoon aanbiedt.

Je kunt natuurlijk ook de show stelen met je bakkunsten door zelf gemaakte macarons te serveren als nagerechtje bij de koffie om het kerstdiner af te sluiten.

Vier jij jouw kerst in een landelijke keuken of een moderne keuken?

De keuken is het centrum van kerst-gezelligheid! Je bakt en braadt er niet alleen de heerlijkste gerechten, je bent er meer dan ooit om te genieten van het kerstdiner en van het samen bij elkaar zijn.

Wil jij ook zo’n fantastische keuken? Een ervaren keukenadviseur ontwerpt samen met jou en helemaal binnen je budget, jouw droomkeuken… of het nu een landelijke keuken, een moderne keuken of in welke keukenstijl dan ook is. Maak gelijk een afspraak met een fijne keukencoach in je buurt!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.