T-Keuken inspiratie voor jou!

KEUKENS
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Vind jij de T-keuken ook zo prachtig? Je bent zeker niet de enige! De T opstelling keuken straalt door zijn bijzondere vorm niet alleen heel veel gezelligheid uit, maar ook… Ik ga je in dit blog precies uitleggen wat er zo geweldig aan is en hoe je jouw ideale T-droomkeuken kunt ontwerpen!

Is de T-keuken voor jou een TOP keuken? Ontwerp je eigen keuken in 3D! Ga aan de slag met de I-KOOK keukenplanner en ontwerp snel & simpel je eigen T vorm keuken. Veel plezier!

De T-keuken is toverachtig mooi!

Lichte hoogglans T-vorm keuken met bar
Foto: Lichte hoogglans T-vorm keuken met bar

Een T vorm keuken samenstellen, doe je zo!

Eerst even wat uitleg: hoe komt een T-keuken aan zijn vorm? Bij een T-keuken staat een schiereiland in het midden tegen een keukenblok, kastenwand of muur. Het schiereiland is de lange zijde van de ‘T’ die de keuken verbindt met het woongedeelte. Gezellig he?

Wat is zo geweldig aan een T-keuken?

– Handig & sfeervol

Door de bijzondere T-vorm kun je met twee of zelfs meer mensen tegelijk het eten voorbereiden, koken, met elkaar praten en een glaasje drinken. Het kan allemaal in deze sfeervolle woonkeuken zonder elkaar te hinderen.

– Vele T keukenopstellingen mogelijk

Je kunt zoveel ontwerpen maken in T opstelling! Het is een geweldig leuke opdracht voor een keukencoach en fun om zelf mee te stoeien in de gratis keukenplanner van I-KOOK. Let bij het indelen wel op de belangrijke keukendriehoek. Zet de kookplaat-fornuis, spoelbak en koelkast aan één kant van het schiereiland en keukenblok. De andere kant kan prima gebruikt worden als thee- en koffiehoekje en extra werk- en kastruimte.

Nobilia keuken Cascada 776 laklaminaat groen grijs met riet, groene landelijke keuken T vorm
Foto: Groene landelijke keuken T vorm – Nobilia keuken Cascada

– Geniet van de vele kastruimte!

De vele onderkasten, bovenkasten en eventuele kastenwand bieden meer dan genoeg plek voor je voorraad, servies, pannen en keukenaccessoires.

– Mooi in alle keukenstijlen:

Nobilia keuken Fashion 171 zijde grijs, moderne keuken in T opstelling
Foto: Witte moderne keuken in T opstelling – Nobilia keuken Fashion

– Hoeveel keukenapparaten wil je inbouwen?!

Zou je naast je vaatwasser en oven, ook graag een stoomoven, koffiemachine dan wel wijnkoeler willen hebben? In een T-keuken is er ook voor extra inbouwapparatuur plaats genoeg!

– T-keuken maten en meten

In een kleine ruimte gaat een T keukenopstelling niet passen. Maar wist je dat je bij een kookeiland en spoeleiland meer ruimte nodig hebt, omdat een keukeneiland helemaal los staat?

– Leidingwerk goed te doen!

De leidingen van het schiereiland lopen onder de kasten door. Bij bijvoorbeeld een vaatwasser die op de vloer staat is dit niet mogelijk. Daarvoor maak je ruimte aan de achterkant.

Wit grijze betonlook T-vorm keuken met bar
Foto: Wit grijze betonlook T-vorm keuken met bar

Spelen met de T-keukenopstelling

Als je de afmetingen weet van de ruimte waarin je nieuwe keuken gaat komen, dan kun je de ene na de andere mooie T-keukenindeling bedenken:

  • Op bovenstaande foto zie je een populaire T-keukenopstelling. Hoge inbouwapparatuur- en voorraadkasten staan aan weerszijden van een schiereiland, met daarboven mooi verlichte keukenplanken.
  • Plaats aan het schiereiland van de T vorm keuken, een (betonlook/houten) bar die een stuk oversteekt. 
  • Je kunt ook een T maken door haaks op de rechte keuken een tafel te ‘tekenen’ met comfortabele eetstoelen er om heen.
  • Wie zegt dat het schiereiland in het midden van het keukenblok of apparatenwand moet komen te staan?
  • Je kunt spelen met verschillende hoogtes van de kasten van de T-keuken. Wat dacht je van een lagere keukenkast als strak design tv meubel?
Häcker keuken Granada, witte modern landelijke keuken in T opstelling
Foto: Häcker keuken Granada – Witte modern landelijke keuken in T opstelling

Wat kost een T-keuken?

Voor de keuken T vorm geldt: het hangt helemaal af hoe luxe en duur je de keuken wenst te maken, het hoeft niet! 

Aan de hand van je budget kijk je hoeveel en welk type onder- en bovenkasten en laden je graag in je nieuwe T-keuken wilt hebben. De keuken kosten regel is: een kastdeur is goedkoper dan een lade. Een apothekerskast kost meer, maar biedt erg veel voorraadruimte. Ook het ene werkblad, bijvoorbeeld natuursteen, is een stuk duurder dan een laminaat keukenblad met natuursteenlook. De aanleg van het leidingwerk is gemakkelijker dan bij een kookeiland en zo bespaar je op je T-keuken kosten.

Ontdek jouw droom T-keuken bij I-KOOK!

Benieuwd hoe jouw perfecte T- keuken eruit ziet? Een I-KOOK keukencoach stelt geheel naar jouw wensen en binnen je budget de T-vorm keuken van je dromen samen.

Bespreek je keuken T-vorm of andere keukenvorm ideeën met een ervaren coach en laat je verrassen door de goede adviezen van deze betrouwbare keukenspecialist. Bezoek een I-KOOK winkel in je buurt en loop op je gemak tussen de mooie keukens, helemaal ingericht naar de laatste trends en met nieuwe energiezuinige keukenapparatuur. Leuk om te lezen zijn de ervaringen van andere I-KOOK klanten en bekijk op de foto’s hoe zij genieten van hun prachtige T-keukens.

Maak direct een adviesafspraak met een keukencoach!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.