Bloemkool pizzabodem met pesto
Trek in een gezonde pizza? Dan is dit bloemkoolpizza bodem recept met lekkere pesto echt iets voor jou!
1 pizza | 15 min. bereiden
In dit bloemkoolpizza bodem recept zitten zo min mogelijk koolhydraten, waardoor je de overheerlijke bloemkool pizzabodem met pesto zonder schuldgevoel kan opeten! De bodem bestaat geheel uit bloemkool, met wat kruiden, een ei en voor de liefhebbers een klein handje kaas. Beleg de pizza met bloemkoolbodem met gerookte kip, cherrytomaatjes en pesto en genieten maar!
De heerlijkste belegde bloemkoolpizza bodem maken, doe je zo!
Ingrediënten
- 1 bloemkool pizzabodem
- 2 eetlepels pesto
- 1 rode ui
- Handje cherrytomaatjes
- Handje rucola
- 150 gram gerookte kip
- 1 bol mozzarella
- 50 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven op 220 graden en bak de pizza bodem 3 minuten voor.
- Smeer vervolgens de bodem in met twee eetlepels pesto.
- Snijd de ui in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
- Bestrooi de pizzabodem met de cherrytomaatjes, gerookte kip, mozzarella en rode ui.
- Bak de pizzabodem ongeveer 8 minuten in de oven.
- Garneer de pizza met rucola en wat Parmezaanse kaas.
Buon appetito!
Tip
Probeer ook zeker dit lekkere gerookte kip salade recept uit als gezond voorgerecht of als niet te zware maaltijdsalade. In de koude dagen is courgettesoep een smakelijk en gezond lunchgerecht. Van groente eet je nooit teveel!
Dit artikel is geschreven door
Inspiratie: bij I-KOOK klanten thuis
Deze keukens zijn pas opgeleverd!
Neem een kijkje bij andere klanten thuis
...en laat je inspireren!