Je eigen keuken ontwerpen, doe je zo!

INSPIRATIE
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Ook jij kan zelf de droomkeuken van je leven ontwerpen! Met de I-KOOK keukenplanner kun je door jouw zelf samengestelde keuken van alle kanten in 3D bekijken. Met een VR-bril wordt het helemaal echt! Ik ga je laten zien hoe je snel, simpel en geheel vrijblijvend met deze leuke online keukenplanner kunt spelen. Probeer maar verschillende keukenopstellingen, kasten, kleuren, accessoires en nog veel meer. Ik wens je veel ontwerp-plezier!

Start jouw 3D keuken ontwerp

Waarom de I-KOOK keukenplanner?

 • De online keukenplanner is voor iedereen!
 •  Geheel gratis, zonder verplichtingen en er is geen download of aanmelding nodig.
 • Combineer en varieer er maar op los. Het keukenontwerp is altijd te veranderen.
 • Met gemak en in no time maak je een professioneel ontwerp in 2D (plattegrond) + 3D (fotorealistisch ontwerp).
 • Het keukenontwerp tussentijds bewaren, aanpassen, printen en ‘sharen’ met vrienden, het kan allemaal!
Keuken_Mooboard_hoogglans_wit_keuken
Foto: Keuken moodboard rondom een Nobilia keuken – Witte hoogglans keuken LUX 814

Een eigen keuken ontwerpen, waar begin je?

Heb je altijd al zelf een keuken willen ontwerpen, maar dacht je dat het moeilijk zou zijn met zo’n online planner? Nee hoor, met de I-KOOK keukenplanner kun je heel gemakkelijk en snel aan de slag met je eigen 3D keuken ontwerpen. Ik geef je graag nog wat leuke ideeën mee waardoor jouw keuken echt jouw droomkeuken wordt!

Droomkeuken moodboard

Pinterest en Instagram staan vol met prachtige keukenfoto’s. Combineer jouw favoriete foto’s tot een moodboard. Je ziet zo gelijk welke keukenstijl je het mooist vindt. Hou jij van de landelijke keuken, moderne keuken of toch meer van de industriële keuken stijl?

Keuken maten

Je hebt nu een idee wat jouw wens is voor de nieuwe keuken. In de keukenplanner kun je de vorm, breedte, lengte en hoogte van de keuken aangeven.

Ramen, deuren, koven en verwarmingen

Er zijn in de keukenruimte hindernissen waar je rekening mee moet houden. Denk aan deuren, raamkozijnen en verwarmingen. Deze kun je invoeren in de plattegrondtekening. Kies je voor vloerverwarming dan kan de radiator weggehaald worden. Heb je grote verbouwingsplannen dan kunnen de ramen en deur(en) een nieuwe plek krijgen.

I-KOOK_keukenontwerp_online_keukenplanner
Foto: 3D keukenontwerp met de online keukenplanner van I-KOOK

De opstelling van de keuken

Je hebt nu de keukenruimte in de tekening aangegeven. Vervolgens is het tijd om te kijken welke keukenvorm jij graag zou hebben en of dat gaat passen. Een rechte keuken, schiereiland en L-keuken lukt meestal wel. Wellicht heb je ruimte genoeg voor een keukeneiland of een U-keuken. Er is zoveel mogelijk.

Vele soorten kasten en laden

Voor de indeling heb je keuze uit vele keukenkasten en laden die in hoogte en diepte kunnen variëren. Naast de bekende onderkasten, hangkasten, hoge kasten en kasten voor inbouwapparaten, zijn er kasten met een bijzonder interieur zoals de apothekerskast en hoekkast met carrousel of Le Mans kast. Ook de laden kunnen een handige interieurindeling krijgen en verschillen in breedte. De eiland- of wandafzuigkap en de Amerikaanse koelkast worden los van het keukenblok geplaatst.

Een keuken moet niet alleen een plaatje zijn om te zien. Het moet ook comfortabel zijn om in te werken. Wel zo fijn is de keuze van onderkasten met verschillende hoogtes voor lange en korte mensen. In de kastenwand of in de hoge kasten kan de oven en vaatwasser een hoger plaatsje krijgen. Om niet te veel meters te hoeven lopen tijdens het koken is een niet te grote ruimte tussen spoelbak, kookplaat/fornuis en koelkast aan te bevelen. Veel werkblad- en kastruimte voor de voorraad, servies en pannen, dat vind iedereen geweldig! Probeer het allemaal uit in de keukenplanner.

Wat is jouw favoriete keukenstijl?

Je bent op een bijzonder punt: de keukenindeling is voor mekaar! Nu kun je het keukenontwerp verder personaliseren. Kijk welke kleuren en materialen helemaal passen bij jouw eigen ontwerp. Welke combinatie vind je het mooist bij elkaar staan

 • Muren

Door de muren in jouw keukenontwerp een kleur of een behangetje te geven, krijgt de keuken gelijk de sfeer die je al hebt of graag wil hebben. Experimenteer er maar op los met de keukenplanner.

 • Vloeren

Naast de muren, heeft ook de vloer, door het grote oppervlak, een flinke invloed op de uitstraling van de keuken. Allerlei soorten vloeren kun je in jouw keukenontwerp plaatsen (en weer veranderen) om te kijken wat het beste staat in het geheel.

 • Keukendeurtjes 

De keukenstijl zie je het beste terug in de kleur en het decor van de keukendeurtjes. Omdat je natuurlijk wilt kunnen zien welke frontjes precies passen bij jouw smaak, probeer je vele tinten en materiaalsoorten uit in de keukenplanner. Echt in no time krijg je een geheel andere keuken te zien!

 • Keukengrepen

De keukenstijl van een keuken wordt benadrukt door de deurgrepen. De landelijke keuken heeft meer authentieke grepen dan een moderne keuken. Een design keuken is vaak zelfs greeploos. Probeer het maar uit.

 • Keukenblok

Het keukenblok zelf kan ook een kleur en decor krijgen. Wit hoeft niet meer! Je kunt het afstemmen op de keukendeurtjes en deurgrepen.

 • Keukenblad

Naast het uiterlijk is ook het materiaal belangrijk bij de keuze van een aanrechtblad. Het ene werkblad heeft minder onderhoud nodig dan het andere.

 • Onderplinten 

Als laatste kun je in de keukenplanner kiezen uit verschillende plinten die passen bij de kleur en het decor van de keukenfronten en het keukenblok. Echt de finishing touch voor jouw eigen keukenontwerp.

Online_keuken_ontwerpen
Foto: Pexels.com

Nu kun je zelf beginnen!

Je weet nu alles wat je moet weten over de keukenplanner. Start zelf en maak je eigen 3D keukenontwerp!
Super simpel, snel, zonder download en gratis natuurlijk, kun je aan de slag met de I-KOOK keukenplanner op je tablet, PC of smartphone. Je ziet het ontwerp steeds verder groeien, terwijl veranderen mogelijk blijft. Je kunt je vrienden alvast jouw toekomstige droomkeuken laten zien!

Start jouw droomkeuken-ontwerp hier!

Dit artikel is geschreven door

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.