Glazen keuken achterwand goedkoop?

KEUKENS
4 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Een glazen keuken achterwand schittert in iedere design en moderne keuken! Niet alleen omdat glas weerspiegelt, maar een achterwand keuken glas is prachtig om te zien en zo makkelijk schoon te maken. Ik wil je graag, na alle voordelen, vertellen over de glazen achterwand keuken prijs en of een achterwand keuken glas goedkoop is. Glas kan ook in andere onderdelen van je keuken terugkomen. Ik laat het je zien!

Iedere keuken is anders en zo wordt jouw achterwand ook anders. Een glazen spatwand kun je echter niet aanpassen en zal volledig op maat uit de fabriek komen. Laat je goed adviseren door een betrouwbare keukenspecialist en kijk wat een geweldige keuze in kleuren je hebt. Er is altijd een keukencoach in je buurt, maak een afspraak!

Achterwand keuken glas informatie & inspiratie!

Keuken achterwand glas platen
Foto: Keuken achterwand glas platen

Hoe fijn is een glazen keuken achterwand?

Heel fijn, kan ik je vertellen! Een glazen keuken achterwand past perfect in een strakke keuken en is zeker verkrijgbaar in jouw geliefde kleur. Doordat licht reflecteert in het glas wordt de keukenruimte lichter en lijkt het groter. Ik kan een glazen achterwand zeker aanbevelen in een kleine keuken.

Het achterwand keuken glas is heel sterk en kan tegen een flinke hitte. Glas is niet voor niets, naast RVS, favoriet als spatwand achter de kookplaat. Met een afwassopje maak je de wand in no time schoon en bacteriën kunnen niet in het glas trekken. Door dit alles gaat het heel lang mee en is de glazen achterwand keuken prijs te overzien. En daar komen we bij de hamvraag: is achterwand keuken glas goedkoop?

Keuken achterwand glas platen
Foto: Keuken achterwand glas platen

Waar bestaat de glazen achterwand keuken prijs uit?

Een achterwand keuken glas goedkoop is een standaard glazen achterwand voor achter de kookplaat. De standaard keuken achterwand glasplaat maten zijn:

  • 60×70 cm (BxH)
  • 90×70 cm (BxH)
  • 100×70 cm (BxH)

Wil je groter, kleiner of hoger achterwand keuken glas? Het kan allemaal! De glazen achterwand keuken prijs wordt per vierkante meter bepaald. Naast de meters glas krijg je extra kosten voor eventuele afwerkingen en uitsparingen.

Een voorbeeld en vergelijking van een glazen achterwand keuken prijs:

  • Een glazen keuken achterwand van 200 cm x 65 cm = € 400,-
  • Een kunststof keuken achterwand van 200 cm x 65 cm = € 150,-
  • Stopcontact gat in het glas € 25,-

Zoals je ziet is een achterwand keuken glas ruim 2, 5 keer duurder dan een achterwand in kunststof. Maar je hebt wel een bijzondere achterwand die lang meegaat, makkelijk in het onderhoud is en een luxe chique uitstraling houdt!

Wil je een achterwand keuken glas goedkoop? Je kunt altijd een standaardmaat glazen achterwand achter je fornuis plaatsen en de rest van de muur schilderen met verf dat bestendig is tegen vuil en vet.

Alusplash achterwand
Foto: Alusplash achterwand

Bijzonder mooi en een goedkoper alternatief voor glas is een Alusplash achterwand. Alusplash lijkt heel veel op glas. Het is lichter, verkrijgbaar in mooie trendkleuren en… kost minder dan glas.

Gek op glas in de keuken?!

Op onderstaande foto staat een donkere design keuken waarin glas een belangrijke rol speelt in de keukensamenstelling. Naast hout en RVS, vind je het glas terug in het zwart glazen keukenblad, het grijze achterwand keuken glas, de apparatendeuren en de twee zwarte glazen deurtjes van de bovenkasten. Vergeet de vaas met takken niet!

Glazen keuken achterwand glazen aanrechtblad en zwart glazen keukendeurtjes
Foto: Glazen keuken achterwand, glazen aanrechtblad en zwart glazen keukendeurtjes

Is een glazen keuken achterwand perfect voor jouw keuken?

Wil jij graag je nieuwe keuken (of bij keuken renovatie) een luxe uitstraling geven en héél veel gebruiksgemak? Dan is een achterwand keuken glas perfect voor jouw aanstaande droomkeuken! Een advies op maat is belangrijk voor de kleurkeuze, afwerking, exacte maten en de glazen achterwand keuken prijs. Een keukencoach is een echte vakman die samen met jou en binnen je budget, de mooiste keukenachterwand voor jouw keuken vindt. Maak gelijk een afspraak met een betrouwbare keukencoach!

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.