Tiramisu taart

Taart en gebak

Tiramisu taart

10 personen | dit recept bestaat uit meerdere delen

Het overheerlijke recept van deze tiramisu taart is van oorsprong Italiaans. Een genot, maar wel eentje waar je geduld voor moet hebben. De taart bestaat namelijk uit flink wat stappen. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Waan je in het prachtige Italië tijdens het proeven van de lekkerste ingrediënten en combinaties. Hier en daar een vleugje koffie, heerlijk! Keukencoach Magda ten Hoorn van I-KOOK Veenendaal maakt deze taart nu de avonden langer worden en er buiten aangenamere temperaturen zijn. Toch nog een beetje Italië in huis! Ideaal als afsluiter van een gezellige avond met vrienden of familie.

Tiramisu taart maken, doe je zo!

Ingrediënten biscuit

  • 75 g bloem
  • 100 g suiker
  • 25 g maïzena
  • 3 grote eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding biscuit

  • Klop de suiker, eieren en de vanillesuiker tot een luchtig geheel
  • Zeef boven het mengsel de bloem en maïzena en spatel goed door het mengsel
  • Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak het biscuit 15 min goudbruin op 180 graden in de oven. Laat het biscuit na het bakken heel goed afkoelen.

Ingrediënten vulling

  • 500 g mascarpone
  • 175 g lange vingers
  • 2 kopjes espresso
  • 500 ml slagroom
  • 8 el suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • cacaopoeder
  • amaretto of koffielikeur

Bereiding vulling

  • Bekleed de springvorm met bakpapier en snijd het biscuit zo dat het erin past. Leg het biscuit met de bovenkant naar beneden.
  • Doe een schuit amaretto in de espresso en besprenkel hiermee het biscuit
  • Mix de suiker, de slagroom en de mascarpone tot een stevige room

Opbouwen en decoreren van de taart

  • Strijk wat van het slagroommengsel over de biscuit in de springvorm
  • Haal de lange vingers door de espresso en leg de eerste laag vingers over het slagroommengsel
  • Smeer vervolgens weer een laag van het slagroommengsel erop en ga zo door tot je bij de bovenkant van de springvorm bent. Eindig met een laag van het slagroommengsel
  • Decoreer de taart met een spuitzak. Maak met het overige slagroommengsel toefjes op de bovenkant van de taart
  • Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart voor het serveren nog met een laagje cacaopoeder.

 

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.