Algemene tips

Zorg ervoor dat de fronten niet vochtig worden (bv. door het gebruik van zeer natte doeken en door condensvorming tijdens het koken). Houd de oppervlakken altijd zo droog mogelijk.

Laat de deur van een oven of een combimagnetron na gebruik nooit openstaan! Door de hitte uit het apparaat kan er onherstelbare schade aan de fronten ontstaan.

Laat de vaatwasser altijd gesloten drogen, dus zet na afloop van het wasprogramma de deur van het apparaat nooit open! Door de hete stoom die uit het apparaat komt kunnen fronten( (en kunststof werkbladen) onherstelbaar beschadigen.

Schakel tijdens het koken altijd de afzuigkap in, ook bv. bij het (reukloze) koken van water. Anders kan er door de warme kookdampen onherstelbare schade aan de wandkastjes ontstaan die direct naast (of boven) de afzuiging hangen.

Voordelen van een oven met pyrolyse functie

  • Maakt zichtzelf schoon
  • Gebruiksvriendelijk
  • Reinigt grondiger dan met de hand schoonmaken

Nadelen van een oven met pyrolyse functie

  • Kost veel energie
  • Fornuis met pyrolyse duurder dan fornuis zonder pyrolyse
  • Rook- en stankoverlast als er geen filter of katalysator in zit

Rook- en stankoverlast als er geen filter of katalysator in zit.

Als je de oven veel gebruikt, dan ontkom je er niet aan dat er kookresten achterblijven. Dat merk je vooral wanneer je de oven aanzet en verbrandingsgeurtjes ruikt. Bijvoorbeeld van een pizza of een andere ovenmaaltijd. Bij fornuizen zonder pyrolyse, gebruik je ovenreiniger om de oven schoon te maken. Dit is een vervelende en tijdrovende klus, maar moet wel zo nu en dan gebeuren. Een oven met pyrolyse maakt het schoonmaken veel makkelijker.

Wat is het verschil tussen pyrolyse en katalyse?

Een oven met een katalytische achterwand is een ander soort zelfreinigende oven. Een katalytische wand absorbeert vuil en vet. Dit wordt daarna verbrandt wanneer de oven een temperatuur heeft van 200 graden Celsius of meer. Sommige ovens hebben katalytische zij- én achterwanden, maar de meeste ovens hebben alleen een katalytische achterkant. Wanneer je een oven met katalyse aanschaft, moet je de zijwanden vaak alsnog met een sopje schoonmaken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.