Tartaar met oester en koningskool

Diner
40 minuten bereiden bereidingstijd

Tartaar met oester en koningskool

1 persoon | 40 minuten bereiden

Deze maand een recept van een echte chefkok! Sven Korthout heeft voordat hij bij I-KOOK Den Bosch aan de slag ging, bij het restaurant Taste gewerkt. Hier stond hij dagen en avonden in de keuken de lekkerste gerechten te bereiden. Speciaal voor zijn collega’s geeft hij een tipje van de sluier, maar verklapt uiteraard niet al zijn geheimen. Daarnaast is dit recept grotendeels op gevoel gemaakt. Verras jij je gasten met een hoogstandje op het gebied van voeding? Met dit recept moet dat zeker lukken!

Ingrediënten

  • tartaar van rund (staart stuk)
  • champagne
  • koningskool
  • limoen gel
  • oester
  • zwezerik
  • radijs
  • peper en zout

Bereiding

  • Ontvlies het staartstuk en snijd het in kleine blokjes.
  • Maak het vlees aan met olijfolie peper en zout met een klein scheutje rook olie.
  • Pocheer vervolgens de zwezerik in een lekkere bouillon. Ontvlies de zwezerik na het afkoelen en dep goed droog.
  • Porsioneer hem dan in kleinere stukjes. Wentel hem door de bloem en bak hem krokant in een flinke laag olie.
  • Maak de oester open en hak hem uit de schelp. Maak vervolgens samen met wat limoenrasp en de oester een gelei.
  • Maak van de champagne een schuim en decoreer met dun gesneden koningskool en radijs.

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.