Courgettesoep recept

Lunch
35 min bereidingstijd

Dit romige courgettesoep recept is een echte aanrader! Perfect als vitaminerijke lunch of als voorgerecht bij het diner.

Recept: 2 personen | 35 minuten bereiden

Een kom soep is dé manier om extra groente aan je maaltijden toe te voegen. Voeg wat zelfgekozen kruiden en groenten toe en top het gerecht af met eigengemaakte croutons en geraspte kaas. Binnen een half uurtje heb je dit heerlijke romige courgettesoep recept op tafel staan. Eet smakelijk!

Romige courgettesoep maken, doe je zo!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 200 gr vastkokende aardappelen
  • 1,5 stuks groentebouillon blok
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de ui, schil de aardappelen en snijd deze samen met de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens ook de blokjes courgette toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de aardappelen en 600 ml water toe aan de soeppan. Verkruimel de groentebouillon blokjes en laat de soep 10 minuten, afgedekt, op laag vuur koken.
  • Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg wat kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip

Maak gemakkelijk zelf croutons met ciabatta brood voor bij dit courgettesoep recept. Snijd het brood in stukjes en besprenkel met olijfolie, knoflook, zout en peper. Bak de stukjes vervolgens 30/40 minuten op 60 graden in de oven. Misschien iets minder machtig voor in de zomer, is een frisse gerookte kip salade als voorgerecht.

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.