LEBO Groep – Amsterdam

Project HEROS Amsterdam
4 min leestijd
Tim van Teeffelen

Assistent projectmanager

https://lebo.nu/
logo

Amsterdam Nieuw-West is vol in ontwikkeling. Centraal gelegen in dit gebied komt Centrum Nieuw-West, het stadshart. Hierin verrijst het moderne woongebouw HEROS met 119 vrije sector huurwoningen en 52 sociale huurwoningen. Samen met Vincent van Woerkum hebben wij 172 woningen mogen voorzien van onze keukens. Een project om trots op te zijn. In het bijzonder willen wij Tim van Teeffelen, Henk van Teeffelen, Jessica Renders en Vincent van Woerkum bedanken.

Wat doet Lebo Vastgoed precies?

LEBO is een vastgoedbedrijf dat ontwikkelt, bouwt, beheert en belegt in onroerend goed. Vooral in de Amsterdamse wijk Nieuw-West en dit doen zij al 60 jaar. Al vanaf de oprichting in 1961 kijkt Lebo verder dan de muren van het vastgoed. Er wordt een duurzame woon- en leefomgeving gecreëerd met nieuwe bedrijvigheid, sociale activiteiten en dat draagt bij aan een kloppend centrum van Amsterdam Nieuw West. Dat zie je terug in dit project waar 172 keukens zijn opgeleverd.

Hoe is de samenwerking met I-KOOK tot stand gekomen?

De samenwerking tussen Lebo Vastgoed en I-KOOK is tot stand gekomen door Vincent van Woerkum. Vincent heeft voor vastgoedprojecten van Lebo Vastgoed keukens geleverd en onderhouden. Door de goede ervaring heeft hij I-KOOK aangeschreven om alle 172 keukens aan te leveren. Al snel bleek er een match te zijn tussen beide partijen. “I-KOOK is erg betrokken en dat was nodig in dit project. De bouw van het hele vastgoedproject heeft 10 jaar geduurd inclusief het voortraject. Bij dergelijke grote projecten kom je van alles tegen, daarom waren we op zoek naar een partij die flexibel en service-gericht was.”, aldus Tim van Teeffelen.

Hoe verloopt de samenwerking als je 172 keukens moet plaatsen?

De samenwerking met I-KOOK verliep soepel en de rolverdeling was duidelijk. I-kook verzorgt alles rondom de keukens van offertes uitwerken tot levering en Lebo controleert de keukens en begeleidt het proces. Door de grote van het project hadden we met diverse obstakels te maken zoals vertragingen in het bouwproces, objecten die in de lift moesten passen om vervoerd te worden, maar met duidelijke communicatie, flexibiliteit en praktisch nadenken hebben we er samen een succes van gemaakt en het project doen slagen.

Wat is er bijzonder aan de keukens?

We streven ernaar om een prettige en duurzame woon- en leefomgeving te creëren voor onze huurders, een onderdeel daarvan is de keuken. Dit willen we doen door af te zien van de standaard look & feel die keukens hebben in de sociale sector. Normaliter zie je kleine blokjes met een fornuis ernaast, wij hebben ervoor gekozen om alle keukens een moderne look te geven. Een mooi stenen blad, een oven en een inductieplaat. Deze keukens zijn mede gemaakt met het oog op de toekomst om een geheel gasvrij woning op te leveren waar geen aanpassingen in een later stadium meer nodig zijn.

Waar ben je het meest trots op?

‘’Ik heb niet eerder zo’n groot project gedragen, maar ik kijk terug naar een bijzonder project dat heeft geleid tot een nieuw en prachtig plaatje in het stadshart’’, aldus Tim van Teeffelen. Het is echt een stempel in Nieuw-west, wat zorgdraagt voor een nieuw kloppend hart. Grote tevredenheid over de communicatie, de logistiek en flexibiliteit in dit project, maar vooral de 172 keukens die zijn geplaatst. Samen hebben we een mooi resultaat verkregen waar iedereen die aan dit project heeft meegewerkt, trots op mag zijn.

Is Lebo klaar voor de volgende generatie?

Lebo is met deze oplevering klaar voor de toekomst. We kijken ernaar uit hoe het pand zijn plek in het stadshart gaat ontwikkelen. Het zal nog vele jaren meegaan, en wij groeien als organisatie mee.

Vragen of ook eens kennis maken?

De directie helpt je verder om de logische contacten te leggen. Neem rechtstreeks contact op met:

Roel Oostra

namens de directie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.