Verlichting keuken tips, maak je eigen lichtplan!

INSPIRATIE
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

De beste verlichting in de keuken is functioneel tijdens het koken én een echte sfeermaker in de gezellige uurtjes. Met de volgende verlichting keuken tips vertel ik je hoe je de ideale keukenkast verlichting, plafond verlichting en eiland verlichting in de keuken realiseert. Van praktisch licht tot sfeervol licht, zo regel je de keukenverlichting perfect!

De TL verlichting keuken lamp stond aan het begin van de geweldige ontwikkeling van keukenverlichting. Een I-KOOK keukencoach weet alles over basis, werk en sfeerverlichting en wat de beste plaats is in jouw droomkeuken ontwerp. Maak een afspraak met een keukencoach voor een deskundig advies, ook voor je keuken verlichting!

Verlichting keuken inspiratie: slim & sfeervol!

Verlichting boven keuken bar en in open keukenkast, Nobilia keuken
Foto: Verlichting boven keuken bar en in open keukenkast – Nobilia keuken

Verlichting in de keuken, hoe pak jij het aan?

Wat doe je zonder verlichting in de keuken, want we koken, knabbelen, borrelen en werken wat af in het hart van het huis! Er is voor ieder moment en iedere activiteit een andere vorm van keukenverlichting gewenst. Ik vertel je als keukencoach graag welke verlichting keuken soorten er zijn. Wat kun je doen om jouw keuken zo goed én gezellig mogelijk te verlichten? 3 Tips: van verlichting in en onder keukenkastjes, plafondverlichting met LED spots en railverlichting tot design afzuigkappen en hanglampen boven een kookeiland. Geniet van de prachtige keukens met verlichting foto’s ter inspiratie.

Onderbouw verlichting keukenkastjes met LED spots dimbaar & hanglampen boven bar
Foto: Onderbouw verlichting keukenkastjes met LED spots dimbaar & hanglampen boven bar

Keukenkast verlichting

Wie had er geen TL verlichting keuken lamp onder de bovenkasten hangen? Deze echte werkverlichting is opgevolgd door prachtige LED onderbouw verlichting, die niet alleen energiezuinig is. Het licht en de kleur kan, geheel naar wens, aangepast worden. 

Er zijn mooie onder én binnen verlichting keuken kast typen, zoals:

Verlichting keuken landelijk binnen keukenkastjes, Nobilia groene landelijke keuken Cascada
Foto: Verlichting keuken landelijk binnen keukenkastjes – Nobilia groene landelijke keuken Cascada

Op bovenstaande verlichting in de keuken foto zie je hoe sfeervol de landelijke keukenkastjes met facet geslepen melkglazen deurtjes van binnen verlicht worden.

Onderbouw verlichting keuken kastjes, binnenin open regalen & hanglampen boven eiland
Foto: Onderbouw verlichting keuken kastjes, binnenin open regalen & hanglampen boven eiland

Bij de blauw-zwarte keuken hierboven is de verlichting op de juiste plekken in de keuken gericht. Vanuit open keukenkasten en stalen regalen schijnt het licht mooi verspreid naar beneden in de kast en op het werkblad. De 2 hanglampen hangen precies goed boven de inductiekookplaat met afzuiging én gezellige bar.

Verlichting keuken plafond met spots, Nobilia witte moderne keuken
Foto: Verlichting keuken plafond met spots – Nobilia witte moderne keuken

Plafond verlichting

Met de traditionele TL verlichting keuken lichtbak aan het plafond heb je vaak ongezellig basislicht, dat (meestal) niet dimbaar is. Tegenwoordig worden als verlichting keuken plafond lampen, veelal stijlvolle LED opbouw- en onopvallende inbouwspots gebruikt. 

Je kunt ook stoere railverlichting aan het plafond (en muren) plaatsen waarbij iedere spot een eigen plek krijgt om uit te lichten. Railverlichting is populair, omdat het technisch vaak met 1 stroompunt aan te leggen is. Je kunt met railverlichting keuken en huiskamer aan elkaar verbinden of juist een gezellige lichthoekje in de keuken creëren.

Onderbouw verlichting keuken nis – verlaagd plafond
Foto: Onderbouw verlichting keuken nis – verlaagd plafond

Naast de inbouw afzuigkap verlichting, schijnen inbouwspots direct licht op het werkblad en de wandplank uit het verlaagde plafond van de nis. De verlichting in de keuken op bovenstaande foto is prachtig geïntegreerd in het bijzonder strakke keukenontwerp.

Hanglamp verlichting boven kookeiland en plafond inbouwspots, Nobilia keuken
Foto: Hanglamp verlichting boven kookeiland en plafond inbouwspots – Nobilia keuken

Verlichting keukeneiland

Vanaf de plafondverlichting zakken we naar beneden voor de verlichting keuken eiland. Het licht van LED spots en railverlichting kun je goed mikken boven de kookplaat en spoelbak, waardoor je op het eiland precies ziet wat je aan het afspoelen bent en wat er in de pannen gebeurt! 

Op bovenstaande foto hangt een prachtige design LED balk als eiland verlichting in de keuken, die het licht gelijkmatig verdeelt over het kookeiland en wellicht dimbaar is. Dit bijzondere keuken ontwerp geeft je de nodige verlichting keuken inspiratie! Vergeet die oude TL verlichting keuken lamp!


Video: Glazen keukenplanken met LED verlichting – Nobilia

Ik wil je graag een kort filmpje laten zien hoe glazen kastplanken prachtig verlicht kunnen worden met LED glasrandverlichting. Je ziet door de prachtige verlichting in de keuken kast perfect wat er allemaal in de kast staat. Jouw glazen, schalen en kommetjes zijn het stralende middelpunt in je keukenkast! 

Verlichting keuken hanglampen boven eiland
Foto: Verlichting keuken hanglampen boven eiland

Ontdek meer verlichting keuken tips & tricks….

Een I-KOOK keukencoach kan toveren met verlichting in de keuken! 

Samen met een keukencoach maak je geheel naar jouw wensen en binnen je budget, een 3D keuken ontwerp waarin verrassende verlichting keuken ideeën verwerkt zijn. Naast handige keukenverlichting, krijgt jouw droomkeuken sfeerverlichting voor de gezelligste plek in huis! Kijk bij eerdere I-KOOK klanten hoe hun oude tl verlichting keuken lamp opgevolgd is door moderne LED verlichting. 

Maak een adviesafspraak met een I-KOOK keukencoach voor perfecte verlichting in de keuken!

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.