Verlichting keuken tips, maak je eigen lichtplan!

INSPIRATIE
4 min leestijd

Zet je keuken in de spotlights! Jouw nieuwe keuken mag gezien worden. Verlichting in de keuken is zoveel meer dan alleen praktisch licht tijdens het koken. Het brengt je woonkeuken ook in de juiste sfeer voor de gezellige uurtjes daarna. Met de volgende verlichting keuken tips, vertel ik je alles over handige verlichting in de keuken mogelijkheden en hoe je met licht jouw keuken ook in de avond laat schitteren!

De TL verlichting keuken lamp stond aan het begin van de geweldige ontwikkeling die verlichting in de keuken heeft doorgemaakt. Een keukencoach weet alles over basis, werk en sfeerverlichting en wat de beste plaats is in jouw droomkeuken ontwerp. Maak een afspraak voor een deskundig advies, ook voor je keuken verlichting!

Verlichting keuken inspiratie: slim & sfeervol!

Verlichting boven keuken bar en in open keukenkast, Nobilia keuken Easytouch
Foto: Verlichting boven keuken bar en in open keukenkast – Nobilia keuken Easytouch

Verlichting in de keuken, hoe pak jij het aan?

Wat doe je eigenlijk niet in de keuken? Nu de keuken en woonkamer zich steeds vaker in één ruimte bevinden, is het er een gezellige boel van jewelste! De hele dag koken, knabbelen, borrelen en werken we er wat af! Voor ieder moment en iedere activiteit is er andere verlichting in de keuken. Ik vertel je graag wat er allemaal mogelijk is, met mooie verlichting keuken foto’s ter inspiratie.

Verlichting keuken landelijk binnen keukenkastjes, Nobilia groene landelijke keuken Cascada
Foto: Verlichting keuken landelijk binnen keukenkastjes – Nobilia groene landelijke keuken Cascada

Keukenkast verlichting

Wie heeft of had er geen TL verlichting keuken lamp onder de bovenkasten hangen? Deze echte werkverlichting heeft prachtige LED opvolgers gekregen, die niet alleen zuinig zijn. Het licht en de kleur kan, geheel naar wens, aangepast worden. Er zijn mooie onder én binnen verlichting keuken kast variaties mogelijk, zoals:

Zie op bovenstaande verlichting in de keuken foto hoe sfeervol de landelijke keukenkastjes met facet geslepen melkglazen deurtjes, van binnen verlicht worden.

Verlichting keuken plafond met spots, Nobilia witte moderne keuken
Foto: Verlichting keuken plafond met spots – Nobilia witte moderne keuken

Plafond verlichting

Met een TL verlichting keuken lichtbak aan het plafond, zoals in vroegere keukens, heb je veel en vaak ongezellig basislicht, dat (meestal) niet dimbaar is. Tegenwoordig worden als verlichting keuken plafond lampen, veelal stijlvolle LED opbouw- en onopvallende inbouwspots gebruikt. Je kunt aan het plafond (en muren), ook stoere railverlichting plaatsen waarbij iedere spot een eigen plek krijgt om uit te lichten. Railverlichting is niet alleen populair, omdat het technisch makkelijk aan te leggen is. Je kunt met railverlichting keuken en huiskamer aan elkaar verbinden of juist een gezellige lichthoekje creëren in de keuken.

Hanglamp verlichting boven kookeiland en plafond inbouwspots, Nobilia keuken Artis
Foto: Hanglamp verlichting boven kookeiland en plafond inbouwspots – Nobilia keuken Artis

Verlichting keukeneiland

Vanaf het plafond zakken we naar beneden voor verlichting boven kookeiland. Het licht van spots en railverlichting kun je precies mikken boven de kookplaat en spoelbak, waardoor je altijd kunt zien wat je aan het afspoelen bent en wat er in de pannen gebeurt! Op bovenstaande foto hangt een prachtige design hanglamp balk als eiland verlichting in de keuken, die het licht gelijkmatig verdeelt over het kookeiland. Dit zal geen TL verlichting keuken lamp zijn, maar een al dan niet geïntegreerde LED lamp die dimbaar is. Zie ook de inbouwspots, die de nis met kastenwand en wandplanken subtiel uitlichten. De grote dome lamp boven de eettafel past perfect bij de strakke stijl van de keuken. Dit bijzondere keuken ontwerp geeft je de nodige verlichting keuken inspiratie!

Ik wil je nog graag een kort filmpje laten zien hoe glazen kastplanken prachtig verlicht kunnen worden met LED glasrandverlichting. Je ziet niet alleen perfect wat er allemaal in staat. Jouw glazen, schalen en kommetjes zijn het stralende middelpunt van je keukenkast!

Ontdek meer verlichting keuken tips & tricks….

Een keukencoach kan toveren met licht! Deze keukenspecialist maakt geheel naar jouw wensen en binnen je budget, een lichtplan waarmee je jouw droomkeuken ook ‘s avonds op z’n mooist laat zien. Maak een adviesafspraak voor perfecte verlichting in de keuken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.