Zoete stoofpeertjes met kaneel

Diner
40 minuten bereiden bereidingstijd

Heerlijke stoofperen voor de feestdagen

4 personen | 40 minuten bereiden

Zoete stoofpeertjes zijn een klassiek winterrecept. Ondanks dit alcohol loze recept geven de peertjes alsnog een warm en knus gevoel, ideaal voor de koude, winterse dagen. Daarnaast zijn ze zeer makkelijk te bereiden!

Zoete stoofpeertjes met kaneel maken, doe je zo!

Ingrediënten

  • 2 kilo Gieser Wildeman peren
  • 1 kaneelstokje
  • 80 g bruine basterdsuiker
  • Hero Betuwe rode bessensap

Bereiding

  • Schil de peren met een dunschiller en verwijder de klokhuizen. Snijd vervolgens de peren in stukjes.
  • Leg de peren in een grote pan en voeg het kaneelstokje, de bruine basterdsuiker en het hele flesje bessensap toe.
  • Plaats de pan op laag vuur. Kook ongeveer 30-40 minuten de peertjes. Wacht tot de peertjes mooi rood van kleur en zacht worden.
  • Kook de peertjes ongeveer 30-40 minuten. Laat ze gerust een paar uur afkoelen in het kookvocht. Serveer de peren koud of een beetje lauw.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.