Hotel Graaf Bernstorff – Schiermonnikoog

Hotel Graaf Bernstorff
4 min leestijd
Remko de Bruijne

Eigenaar Hotel Graaf Bernstorff

https://www.bernstorff.nl/
logo

Hotel Graaf Bernstorff, midden in de levendige kern van het dorp Schiermonnikoog. Een eiland gehuld in licht en vergezicht. Waar zee en tijd in overvloed, komen en weer gaan. Waar de wind verhaalt hoe stuivend zand aanspoelt en verwaait. Welkom in het mooiste hotel van Schiermonnikoog. Een plek om even thuis te komen, op te laden en met een opgeruimd gemoed weer weg te gaan.

Kun je iets vertellen over Hotel Graaf Bernstorff?

Hotel Bernstroff heeft een hotel, appartementen en suites op Schiermonnikoog. Bernstorff bestaat sinds 1998 en wij zijn eigenaar sinds 2013. Het hotel is vernoemd naar de laatste particuliere eigenaar van het eiland: Graaf Von Bernstorff. We hadden al de beschikking over 17 hotelkamers en 27 ruime appartementen. Hier zijn in 2018 nog eens 17 hotelsuites bij gekomen.

Hoe is de samenwerking met I-KOOK ontstaan?

Voor de nieuwe hotelsuites had ik een stelpost voor de keukens staan in de offerte bij de aannemer, die de keukens wilde onderbrengen bij Bruynzeel. Toen ik de offerte kreeg was ik daar niet erg over te spreken, maar er bleek geen ruimte om te onderhandelen. Toen ben ik verder gaan kijken en op internet gaan zoeken. Wat mij bij I-KOOK opviel was dat zij met Duitse merken werken. Die leveren goede kwaliteit tegen scherpere tarieven dan Nederlandse producenten. Ze hebben daarnaast net even een andere benadering dan andere bedrijven. Dat sprak mij aan. Ik had verder geen referentie, dus ben afgegaan op de uitstraling van de website. In de regel zijn de websites van keukenleveranciers niet interessant. Het gaat over keukens, maar dat geloof ik wel. Elke keukenboer kan een kastje leveren en apparatuur. Het gaat mij om goede afspraken, montage en goede after sales. Daar heb ik meer aan. Toen heb ik contact opgenomen met I-KOOK Veendam, de dichtstbijzijnde vestiging en een afspraak gemaakt met Hayo Smit.

Wat voor projecten doen jullie nog meer?

We hebben momenteel twee lopende projecten. Allereerst tien appartementen op Schiermonnikoog die worden gebouwd voor permanente bewoning. Dit pak ik weer direct op met Hayo. De keukens zijn een maatje groter dan in de suites. Daarnaast verhuren we 27 appartementen achter ons hotel. Daarvan was de helft al gerenoveerd en doen we nu de andere helft. Hier moeten de keukens eruit en worden vervangen. Het eerste project met de suites is goed verlopen. Ze werden netjes afgewerkt en I-KOOK werkt snel. Er waren wat dingen die ontbraken. Dat kan altijd. Ik heb het doorgegeven en het werd meteen geleverd. De nazorg is goed. Ik weet wat ik aan I-KOOK heb en voor deze twee projecten heb ik dan ook geen andere offertes meer aangevraagd.

Waarin onderscheidt I-KOOK zich?

I-KOOK werkt heel duidelijk op afspraak en dat vind ik goed. Het inventariseren van eisen en wensen kost tijd en dat doe je niet even staand. In de regel is het verkoopproces voor een groot deel zittend aan een bureau. Vaak is het niet na een eerste gesprek een ja of een nee. Dat heeft tijd nodig. I-KOOK zegt heel duidelijk: wij doen dat niet zoals onze concurrenten. Daarmee haal je ook gerichter mensen binnen. Die komen serieus voor een keuken en niet alleen even kijken. Hayo in het bijzonder is niet het type verkoper dat je tegenkomt bij traditionele keukenboeren. Een goede verkoper kan goed luisteren en hoeft niet per definitie goed te kunnen praten. Mensen weten in de regel voor 80% wat ze willen. Het is de kunst om die 20% in te vullen. Ik ben bij keukenbedrijven geweest waar ze zeiden: als je vandaag tekent, krijg je 40% korting. Als ik al zoveel korting krijg terwijl ik er niet eens om heb gevraagd, is het voor mij geen korting en niet geloofwaardig. I-KOOK is heel transparant. De prijzen zijn al scherp en reëel. Zij zitten ruim onder de prijzen van Bruynzeel, die de grootste is in Nederland op de zakelijke markt.

Vragen of ook eens kennis maken?

De directie helpt je verder om de logische contacten te leggen.
Neem rechtstreeks contact op met:

Roel Oostra

namens de directie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.