Wat doe je in de keuken?

INSPIRATIE
4 min leestijd

De functie van de keuken verschilt van mens tot mens. Zo wil de één een geweldige woonkeuken voor veel gezelligheid met vrienden en familie en de ander zou graag, als hobby-chef, al zijn kookkunsten kunnen vertonen in een professionele keuken thuis. Ik wil je graag de verschillende keukens laten zien die passen bij de verschillende keukenwensen.

Welke keuken past nou echt bij jou? Een keukencoach helpt je graag bij het samenstellen van jouw droomkeuken!

Wat zijn je plannen?

Wat ben je in de toekomst van plan: hoe lang blijf je nog in de woning wonen? Dit is een belangrijke vraag bij de plaatsing van een nieuwe keuken.

Häcker witte keuken met kookeiland, AV 2065
Foto: Witte keuken met kookeiland – Häcker AV 2065

Een ‘veilige’ keuken

En daar bedoel ik niet mee (deze keer) een keuken die ongevaarlijk is om in te werken, maar een veilige keuze bij de aanschaf van de keuken. Zeker als je maar een paar jaar in de woning wilt blijven wonen of een nieuwe keuken plaatst speciaal voor de verkoop, dan is een algemeen geliefd keukenontwerp aan te bevelen. Een witte moderne keuken is ondanks de opmars van de zwarte keukens nog steeds de meest verkochte keuken.

De keuken van je leven

Zo is het! Als je helemaal blij bent in je eigen huis en geen plannen hebt om te verhuizen, dan is dit jouw kans om de droomkeuken van je leven te kopen. Volg je hart en bepaal zelf welke kleuren, materialen en keukenapparatuur je graag terug wilt zien in jouw nieuwe keuken.

Nobilia landelijke keuken, Cascada 776
Foto: Landelijke keuken van Nobilia Cascada 776

Een echte woonkeuken

Een echte woonkeuken is de heerlijke plek waar wordt gekookt, gegeten en geleefd. Wonen en koken samen; gezelliger kun je het niet maken! Dit kan natuurlijk alleen bij een open keuken die super tot zijn recht komt in een grotere ruimte. Een keukeneiland of keuken schiereiland met bar zorgen voor een relaxte sfeer en extra gastvrijheid. Met een flesje wijn uit de wijnkoelkast kun je proosten op de mooie nieuwe keuken.

Grijze Nobilia design keuken met meerdere inbouw keukenapparaten, StoneArt 304
Foto: Grijze design keuken met meerdere inbouw keukenapparaten – Nobilia keuken StoneArt 304

Hobby-chef keuken

Een echte hobbykok verslindt niet alleen kookboeken en kookprogramma’s. Deze kookliefhebber neemt ook graag een kijkje in de keuken van professionele chef-koks.

wat heeft een serieuze kok nodig in zijn of haar keuken?

Ruimte

  • Veel ruimte op het keukenblad voor de voorbereiding van de verschillende gerechten.
  • De nodige opbergruimte in de keukenkasten.
  • Veel ingrediënten moeten gekoeld worden, dus een grote koel-vriescombinatie is een must!

Keukenapparatuur

  • In een semi-professionele keuken zie je vaak meerdere ovens, van bakovens tot stoomoven(s). Ook een vacumeerapparaat voor het sous vide koken en langer bewaren van verse ingrediënten begint populair te worden.

kraan

  • Kraan met spoeldouche, net als in een restaurantkeuken voor het wassen van de groente en voorspoelen van de vaat.
  • Kokend-water-kraan met gekoeld en bruisend water. Na het wassen kan de groente gelijk in het kokende water. De heerlijkste sprankelende aperitief drankjes maak je met de Quooker Flex gecombineerd met de Quooker Cube.
Studentenkeuken - Malte Luk, Pexels.com
Foto: Studentenkeuken – te lage kleine keuken – Malte Luk, Pexels.com

Keuken voor studenten

Studenten willen zo dicht mogelijk in de buurt van hun opleiding wonen, maar een geschikte kamer is niet altijd even makkelijk te vinden. Heb je een huis of appartement met meerdere slaapkamers dan is verhuur aan studenten een idee. De keuken wordt vaak gedeeld waardoor er meerdere mensen in de keuken koken. Ja, ook studenten koken als de bereiding maar niet te lang duurt. Doordat er veel van de keuken gebruik gemaakt wordt is een robuust keukenblok aan te bevelen. Plaats daarin een flinke koelkast, handige vaatwasser, oven-magnetron en een inductiekookplaat, wel zo veilig!

Samen een keukenplan maken!

Welk plan je ook hebt voor een nieuwe keuken, een keukencoach in de buurt kan al jouw wensen verwerken in een keukenontwerp waar je helemaal blij van wordt. Het is zo geregeld!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.