Wat doe je in de keuken?

INSPIRATIE
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

De functie van de keuken verschilt van mens tot mens. Wil je een geweldige woonkeuken voor veel gezelligheid met vrienden en familie of ga je voor een hobbykok keuken om al je kookkunsten te vertonen in een professionele keuken thuis? In dit blog laat ik je 5 keukens zien die passen bij geheel verschillende keukenwensen. Wat zijn jouw keuken plannen?

Altijd al je eigen keuken willen ontwerpen?! In de gratis keukenplanner van I-KOOK wissel je eenvoudig tussen indelingen, kastdeur kleuren, materialen en nog veel meer. Ontwerp HIER je keuken in 3D!

Welke keuken past bij jou?

  • 1 – Altijd goed keuken = witte keuken
  • 2 – De keuken van je leven
  • 3 – Sfeervolle woonkeuken
  • 4 – De super hobbykok keuken
  • 5 – Robuuste keuken voor studenten

Wat wil je gaan doen in de keuken én hoe lang blijf je in de woning wonen? Een keukencoach van I-KOOK stelt je deze belangrijke vragen bij het samenstellen van de ideale keuken voor jou!

Doel van de keuken: Häcker witte keuken met kookeiland
Foto: Witte keuken met kookeiland

1 – Altijd goed keuken = een witte keuken

Een ‘altijd goed’ keuken kopen is een veilige keuze. Een witte keuken is hier het beste voorbeeld van.

Zeker als je maar een paar jaar in de woning blijft wonen of een nieuwe keuken plaatst speciaal voor de verkoop, dan is een algemeen geliefde keuken kleur én ontwerp aan te bevelen. Een witte moderne keuken blijft ondanks de opmars van zwarte keukens de meest verkochte keuken.

2 – De keuken van je leven

Ga ervoor! Als je helemaal blij bent in je eigen huis en je hebt geen verhuisplannen, dan is dit jouw kans om de droomkeuken van je leven te kopen.

Volg je hart en bepaal zelf welke keukenstijl, kleuren, materialen en keukenapparatuur je graag terug wilt zien in de keuken van je dromen. Nodig je graag vrienden uit in een gezellige landelijke keuken met bar? Organiseer je in je keukenplanning volop opbergruimte met grote lades en apothekerskast? Ben jij en je familie gek op alles wat uit de oven komt? Een keukencoach vertelt je graag over de mogelijkheden en… over de mooiste inductiefornuizen met 1, 2, 3 of 4 ovens in prachtige kleuren.

Sfeervolle zwarte keuken met eiland, bar en wijnkoelkast
Foto: Sfeervolle zwarte keuken met eiland, bar en wijnkoelkast

3 – Sfeervolle woonkeuken

Een echte woonkeuken is de heerlijke plek waar wordt gekookt, gegeten en genoten van elkaar. Wonen en koken samen; het toppunt van gezelligheid!

De woonkeuken als centrale ontmoetingspunt in huis is bij de keuken planning een open keuken die super tot zijn recht komt in een grotere ruimte. Een kookeiland of keuken schiereiland met bar zorgen voor een relaxte sfeer en extra gastvrijheid. Met een flesje wijn uit de wijnkoelkast proost je op je mooie nieuwe keuken. In bovenstaande sfeervolle keuken met eiland en wijnklimaatkast gaan de gezellige uurtjes door tot laat in de avond.

Industriële keuken met RVS keuken frontjes
Foto: Industriële keuken met RVS keuken frontjes

4 – Hobbykok keuken

Een echte hobbykok verslindt niet alleen kookboeken en kookprogramma’s. Deze kookliefhebber neemt ook graag een kijkje in de keuken van professionele chef-koks.

Als je hobby koken is… hoe stel je de ideale keuken voor hobbykok samen?

Veel keukenruimte voor voorbereiden, opbergen en koelen

  • Veel ruimte op het keukenblad voor de voorbereiding van de verschillende gerechten van de hobbykok.
  • De nodige opbergruimte in keukenkasten en apothekerskasten voor servies, pannen en voorraad.
  • Vele ingrediënten moeten gekoeld worden, dus een grote koel-vriescombinatie is een must in een hobbykok keuken!
Blauwe keuken greeploos met inductie fornuis en spoelkraan
Foto: Blauwe keuken greeploos met inductie fornuis en spoelkraan

Hobbykok keukenapparatuur

  • In de semi-professionele keuken van de hobbykok zie je geregeld meerdere ovens, van bakovens tot stoomoven(s). Ook een vacumeerapparaat (geïntegreerd in het werkblad) voor het sous vide koken en langer bewaren van verse ingrediënten is populair bij hobby koken.

Multifunctionele kraan

  • Een kraan met spoeldouche, net als in een restaurantkeuken voor het wassen van de groente en voorspoelen van de vaat, hoort thuis in de keuken van een hobbykok.
  • Kokend-water-kraan met gekoeld en bruisend water, de kraan die alles kan… dat wil iedereen wel! Na het wassen gaat de groente gelijk in het kokende water. De heerlijkste sprankelende aperitief drankjes maak je met de Quooker Cube.
Compacte zwarte keuken met inductiekookplaat en oven
Foto: Compacte zwarte keuken met inductiekookplaat en oven

5 – Robuuste keuken voor studenten

Heb je in je eigen woning één of meerdere kamers over dan is verhuur aan studenten een idee. Een studenten keuken wordt vaak gedeeld waardoor er meerdere mensen in de keuken koken.

Ja, ook in een studenten keuken wordt gekookt als de bereiding maar niet te lang duurt. Doordat veel studenten van de keuken gebruik maken, is een robuust keukenblok aan te bevelen. Plaats daarin een flinke koelkast, handige vaatwasser, oven-magnetron en een inductiekookplaat.

Maak je unieke keukenplan samen met een keukencoach!

Welk plan je ook hebt voor je nieuwe keuken, een I-KOOK keukencoach in je buurt verwerkt al jouw wensen, binnen je budget in een 3D keuken ontwerp, zelfs mooier dan je dacht!

Samen met een keukencoach bespreek je welke keuken stijl, kleuren, materialen en apparaten perfect passen bij jou. Je bent van harte welkom in de I-KOOK winkel om de nieuwste keukenopstellingen in het echt te zien én te voelen. Neem een gezellig kijkje in de ervaringen van andere I-KOOK klanten en zie welke keuken plannen zij hebben gemaakt.

Een afspraak met een deskundige keukencoach is zo geregeld!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.