Thuis in de blauwe keuken inspiratie!

KEUKENS
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Caroline

Wauw blauw! Ja, een blauwe keuken verrast iedereen omdat deze geweldige kleur met heel veel kleuren en materialen samengaat. Blauw levert in iedere keukenstijl een bijzonder mooi keukenontwerp op. Jij bent op zoek naar blauwe keukens inspiratie, nou dan ben je hier aan het goede adres! Lees alles over de moderne, design, industriële en landelijke keuken in verschillende blauwtinten met de donkerblauwe keuken als grote favoriet. Ook het blauwe aanrechtblad en keukenapparatuur, de delfts blauwe tegel achterwand en natuurlijk de blauwe keukenaccessoires mogen niet ontbreken! Past keuken blauw ook bij jou?

Wil je gauw met je blauwe keuken aan de slag in de I-KOOK keukenplanner? Goed plan! Het uitproberen van verschillende keukenkasten, deurfrontjes, keukenbladen en nog veel meer, gaat heel gemakkelijk én snel. En…. je hebt gelijk een 3D keukenontwerp. Je kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken met een keukencoach voor een keukenadvies op maat!

100% Genieten van blauwe keukens!

Donkerblauwe keuken met tafel – Häcker U-keuken 1097 6000, fluweelblauw, hout decor
Foto: Donkerblauwe keuken met tafel – Häcker U-keuken in fluweelblauw en hout decor

Waarom wil jij een blauwe keuken?

Blauwe keukens zijn niet alleen mooi, maar, heb je even:

  • Een keuken blauw is altijd een ‘cool’ keukenontwerp, dat warmte uitstraalt.
  • Blauw is stijlvol en elegant met soms een stoer randje.
  • Een blauwe keuken brengt rust, omdat het tijdloos is.
  • En blauw is makkelijk te combineren met andere keuken kleuren.
Grijsblauwe keuken – Nobilia rechte moderne keuken in grijs blauw + wit
Foto: Grijsblauwe keuken – Nobilia rechte moderne keuken in grijs blauw + wit

Welke tint keuken blauw past bij jou?

Op de foto’s in dit blog zie je mooie blauwe keukens in verschillende stijlen en tinten. Wat is jouw favoriete keukenstijl en kleur blauw?

Is het wellicht het prachtige design van de stijlvolle donkerblauwe keuken uit de tweede foto met houten tafel aan het einde? Of de grijs blauwe keuken met witte accenten die als moderne keuken uitblinkt in de open leefruimte? Misschien heeft onderstaande blauwgroene keuken jouw hart wel gestolen. De Aqua rechte keuken met keukenachterwand in sprokkelhout decor brengt zee en strand voor altijd bij je thuis. De zoete lichtblauwe keuken is verrassend gecombineerd met industriële elementen, durf jij dat?

Moderne groen blauwe keukens
Foto: Moderne groen blauwe keukens

Welke kleuren gaan samen met je blauwe keuken?

Nu je gezien hebt hoeveel tinten er voor blauwe keukens zijn, wil ik je ook graag vertellen welke kleuren er samengaan en kunt combineren met blauw. Een blauwe spijkerbroek is niet voor niets zo populair omdat je er gewoon heel veel kleuren bij kunt aantrekken.

Bij je blauwe keuken passen perfect de kleuren: wit, beige, geel, goud, grijs, zilver, zwart, groen en rood. Als je kijkt naar de materialen die aansluiten bij de keuken blauw kleur dan verbaast het je niet dat hout in verschillende soorten, steen, beton, metaal en glas een mooi resultaat geven.

Licht blauwe SMEG retro koelkast, SMEG FAB koel-vriescombinatie
Foto: Licht blauwe SMEG retro koelkast – SMEG FAB koel-vriescombinatie

Blauwe keukenonderdelen en keukenaccessoires

Lijkt je een geheel blauwe of donkerblauwe keuken wat veel blauw, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor 1 of meerdere blauwe keukenonderdelen. 

Fjord blauwe keukenkasten met een witte open vakken, Nobilia Easytouch 966
Foto: Fjord blauwe keukenkasten met een witte open vakken – Nobilia keuken

Blauwe keukenkasten

Met enkele blauwe open keukenkasten in een witte keuken kastenwand of juist andersom zoals op bovenstaande foto, creëer je een speels design en een opvallende plek voor je mooiste keukenaccessoires.

De ultramatte kleur van de kastfrontjes maken van je blauwe keuken een stijlvol luxe kookparadijs!

SMEG fifties retro blauwe keukenapparaten: blauwe broodrooster, tostirooster, citruspers, waterkoker en koffiezetapparaat
Foto: SMEG fifties retro blauwe keukenapparaten: blauwe broodrooster, tostirooster, citruspers, waterkoker en koffiezetapparaat

Blauwe keukenapparaten

Een vrijstaande blauwe retro koelkast knalt er uit in een moderne keuken en zeker ook in een industriële keuken zoals je boven kunt zien.

Blauwe accenten kun je ook in de keuken brengen met kleine losse keukenapparaten als een lichtblauwe waterkoker, broodrooster en citruspers.

Aqua blauwe keuken met houten kastdeurtjes en keukengrepen, Nobilia keuken Touch 337
Foto: Aqua blauwe keuken met houten kastdeurtjes en keukengrepen – Nobilia keuken

Doe-het-zelf blauw in de keuken

Verf je houten eetstoelen in dezelfde kleur blauw als je keukenaccessoires op het aanrechtblad.

Ga op zoek naar een bijpassend blauw vloerkleed en jouw ‘touch of blue’ in de keuken is geslaagd!

Witte Nobilia landelijke keuken Sylt met blauwe tegels decor keukenachterwand Floral Blue + eettafel
Foto: Witte landelijke keuken met blauwe tegels decor keukenachterwand Floral Blue, grijs blauwe muur en vloerkleed – Nobilia keuken

Blauwe tegel keukenwand

In plaats van een blauwe keuken kan een blauwe achterwand al een frisse kleur in je keuken brengen. In plaats van een echte tegel wand kun je ook kiezen voor een HPL laminaat keukenachterwand met blauw tegel decor.

Op bovenstaande foto zie je een schitterende witte landelijke keuken met een keuken achterwand in Portugees tegelmotief Floral blauw, de inzet foto heeft decor Indigo Blue. Het grote voordeel van een laminaat achterwand is dat het materiaal hard is en goed is schoon te houden. Bij een echte tegelwand in de keuken worden de voegen snel vies. Het is ook een heel ‘gebik’ om de tegels te verwijderen als je jouw keuken een snelle keuken renovatie wil geven.

Blauw Fenix keukenblad + pitt cooking, design keuken, Lanesto spoelbak Gold + Lanesto kraan Gold
Foto: Blauw Fenix keukenblad met pitt cooking in een design keuken met een Lanesto spoelbak en kraan Gold in goud kleur

Blauw aanrechtblad

In de klassieke en landelijke keuken geeft een blauw aanrechtblad van natuursteen de keuken een echt authentiek en solide karakter. Het blijft een prachtige combinatie: een houten keuken met een blauw natuursteen blad.

Nieuw is het blauw staal keukenblad voor een robuuste en ambachtelijke uitstraling, perfect voor je stoere industriële keuken. De strakke design keuken krijgt een ware architectonische look met een blauw Fenix keukenblad, zoals je op bovenstaande foto ziet.

BK bourgogne braadpan 28cm denim blue, blauwe pan, natuursteen aanrechtblad, landelijke keuken
Foto: Blauwe pan op natuursteen aanrechtblad van een landelijke keuken – BK bourgogne braadpan 28cm denim blue

Blauwe keukenaccessoires

Van sjiek donkerblauw servies tot denim blauwe pannen met een flinke vintage feeling; blauwe keukenaccessoires laten de kleuren van je eten bijzonder fraai uitkomen.

Zet in plaats van een compleet blauwe keuken een blauwe glazen karaf of vaas voor het raam in de keuken. Het licht door het glas zal magisch zijn!

Moderne zwart blauwe keuken met kookeiland en houten bar
Foto: Moderne zwart blauwe keuken met kookeiland en houten bar

Is de blauwe keuken jouw droomkeuken?

Een keukencoach van I-KOOK helpt je graag bij het realiseren van jouw blauwe droomkeuken in de stijl die jij het mooist vindt.

De ervaren keukencoach maakt helemaal naar jouw wensen en binnen je budget een prachtig 3D ontwerp van jouw perfecte blauwe keuken! Wil je blauwe keukens en vele andere prachtige keukens in het echt zien en aanraken? De I-KOOK winkel in jouw buurt is één grote bron van keuken inspiratie! Lees alvast de keuken blauw ervaringen van eerdere I-KOOK klanten.

Een afspraak met een I-KOOK keukencoach is zo gemaakt!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Caroline

Lees meer

Sign up for our newsletter and stay informed!

  • This field is for validation purposes and should not be changed.