• Home
  • I-KOOK blog
  • Moderne keuken; creëer je eigen strakke tijdloze keuken!

Moderne keuken; creëer je eigen strakke tijdloze keuken!

KEUKENS
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

De moderne keuken blinkt uit door het strakke ontwerp met slimme opbergkasten en moderne keukenapparatuur. Eigentijdse kleuren, luxe materialen en het grote gebruiksgemak brengen rust in de tijdloze moderne hoekkeuken of chique moderne keuken met kookeiland. Dit blog bruist van de moderne keuken inspiratie voor een minimalistisch en praktisch design met de laatste snufjes op apparatuur gebied. Kijk wat bij jou past en creëer je eigen moderne droomkeuken!

Wil je gelijk aan de slag met de I-KOOK keukenplanner? Met de eenvoudige keukenplanner ontwerp je geheel gratis je favoriete moderne keukenopstelling. Je kunt volop variëren met keukenkasten, aanrechtbladen en wisselen van kleuren en materialen. Zoveel je maar wilt! Het 2D en 3D keukenontwerp sla je op, je kunt het altijd aanpassen en delen met je vrienden. Succes! Bij vragen kun je natuurlijk een keukencoach raadplegen.

Het perfecte ‘recept’ voor je moderne keuken, vind je hier!

Witte moderne keuken G-vorm, Nobilia keuken Touch 332
Foto: Witte moderne keuken G-vorm – Nobilia keuken

Hoe ziet jouw nieuwe moderne keuken eruit?

Een moderne keuken is een strakke, frisse keuken waar je rustig én blij van wordt! Ontdek hoe jij jouw ideale moderne hoekkeuken, moderne u-keuken of moderne keuken met eiland naar jouw eigen smaak kunt samenstellen.

De moderne keukenopstelling van nu

  • RECHTE LIJNEN EN HOEKEN

In de moderne keuken schitteren de strakke lijnen en de minimalistische vormgeving. De rechte hoeken van het keukenblok, de kasten en het aanrechtblad versterken elkaar. Sierlijke lijstjes en frutsels zijn overbodig. Het krachtige luxe keukendesign is tot in de puntjes uitgedacht en uitgewerkt.

  • GREEPLOZE KEUKEN OF SEMI-GREEPLOZE KEUKEN

Jouw favoriete moderne hoekkeuken zal (bijna) altijd een greeploze of semi-greeploze keuken zijn. In het strakke design past een ‘gladde’ greeploze keuken, waarbij de keukendeurtjes gelijk lopen met de kast. Je opent het kastdeurtje met een greeplijst die niet op maar achter het frontje loopt. Bij een semi-greeploze keuken steekt de smalle bijna onzichtbare greeplijst net iets boven het deurtje uit. Bovenstaande foto is een fantastisch moderne keuken inspiratie voorbeeld van een eigentijdse semi-greeploze keuken in de tijdloze kleur wit.

  • SLIMME OPBERGRUIMTE

Met overzichtelijke apothekerskasten in hoge keukenkasten, handige hoekkasten en bovenkasten is het opbergen van je pannen, servies en voorraad in je moderne keuken een feest. Plintlades en grote keukenlades met interieurindeling creëren maximale opbergruimte.

  • MODERNE KEUKENVORMEN

De moderne hoekkeuken is niet voor niets een veel geplaatste keuken. De keuken is de ideale keukenindeling voor onze keukenruimtes. En de frisse opgeruimde uitstraling van de moderne hoekkeuken past perfect bij ons nuchtere Hollanders. Voor de moderne L-keuken ontstaat een opening. Dit is de ideale plek voor een werkeiland of eettafel. Ook de ruimte in de hoek van de hoekkeuken wordt optimaal gebruikt. Met een carrousel of LeMans hoekkast blijven je pannen altijd bereikbaar. Je ziet, aan comfort wordt veel waarde gehecht in moderne keukens!

Ook al is de moderne keuken een strakke keuken, aan gezelligheid ontbreekt het niet! De moderne keuken met kookeiland is een uitnodigende luxe grote keuken waar iedereen van harte welkom is voor een hapje, drankje en een fijn gesprek. In de moderne keuken met eiland is het minimalistische keukeneiland het strakke en sfeervolle sieraad van je keuken!

De moderne rechte keuken voor de kleine keuken, de moderne keuken U-vorm en de moderne parallel keuken hebben allen een prachtig minimalistisch ontwerp en zijn een aanwinst in je stijlvolle woonruimte.

Moderne keuken met Quooker kokend-water-kraan
Foto: Moderne keuken met Quooker kokend-water-kraan

Nieuwste keukenapparatuur voor jouw moderne keuken

Moderne keuken inspiratie haal je uit de nieuwste keukenapparatuur met de laatste snufjes en handige extra functies.

De Quooker kokend-water-kraan tapt in je moderne hoekkeuken naast kokend water, ook koel en bruisend water. In je wijnkoelkast staat je favoriete wijntje altijd op serveertemperatuur voor je klaar. En wat vind je van de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging? Dit is ideaal natuurlijk in een moderne keuken met kookeiland. De keukenapparaten zijn inbouwapparaten die zoals het al zegt, netjes en strak in de kast of onder het werkblad weggewerkt worden.

Moderne groene keuken & roze tegelachterwand, I-KOOK keuken
Foto: Moderne groene keuken & roze tegelachterwand – I-KOOK keuken

Moderne kleuren en mooie kleurencombinaties

Kleuren spelen een belangrijke rol in de totale uitstraling van je keuken. In de moderne keuken zie je populaire tijdloze kleuren en bijzondere eigentijdse tinten terugkomen.

Witte keukendeurtjes met een zwart granieten keukenblad bieden een neutrale kleurencombinatie die nooit verveelt. Ga je voor een meer stijlvolle moderne hoekkeuken dan is een marmerlook aanrechtblad (wit blad met grijze, zwarte, bruine of zelfs met groene aders) wel zo chique.

Een complete zwarte keuken met zwarte keukenkasten, aanrechtblad, achterwand en zelfs zwarte spoelbak en kraan is wellicht de perfecte luxe moderne keuken inspiratie voor jouw eigen keukenproject. Zwart is hot, stijlvol en een beetje mysterieus!

Voor een lange tijd was de moderne keuken een hoogglans keuken. Hoogglans keukendeurtjes geven je greeploze keuken een luxueuze allure en de blinkende frontjes vragen alle aandacht. Nu we steeds meer tijd doorbrengen in de keuken (de keuken is eigenlijk een leefkeuken geworden) mag de keuken minder opvallen en meer in het hele interieur opgaan. De matte keuken met ultra matte kastdeurtjes in wit, zwart, grijs, blauw of groen met anti-fingerprint coating is daar een elegant moderne keuken inspiratie voorbeeld van.

Grijs witte landelijke moderne hoekkeuken, Nobilia keuken Credo 765
Foto: Grijs witte landelijke moderne hoekkeuken – Nobilia keuken

Mix van moderne keukenstijl en andere stijlen

Kijk ook eens bij de andere keukenstijlen en pik er iets uit dat een verrassende persoonlijke touch aan jouw moderne keuken geeft!

Robuuste keuken handgrepen geven je moderne keukenfrontjes een stoer industrieel tintje. Met een marmer, keramiek of geoxideerd staal decor aanrechtblad krijgt je moderne keuken een design uitstraling. Ga je voor een moderne hoekkeuken met een meer huiselijke look & feel, dan zorgen strakke paneeldeurtjes voor meer gezelligheid bij jou thuis. Kijk voor landelijke moderne keuken inspiratie naar de foto hierboven, waar de grijze en witte keukenkasten perfect gecombineerd worden met een rauwe bakstenen wand.

Moderne keukenaccessoires op wandplanken, I-KOOK keukens
Foto: Moderne keukenaccessoires op wandplanken – I-KOOK keukens

Materiaalgebruik in moderne keukens

Een moderne keuken is een stijlvolle keuken waarin je graag luxe materialen als beton, steen, graniet, hout en glanzend staal en glas meeneemt in je keukenindeling.

Denk daarbij aan een moderne keuken met houten werkblad en keukenplanken en een leistenen keukenblad met bijpassende achterwand. Wellicht vind jij je moderne keuken inspiratie in een zwart glazen achterwand en glazen keukenplankjes voor je hippe accessoires?

Betonlook moderne keuken u-vorm, Nobilia keuken StoneArt 304
Foto: Betonlook moderne keuken u-vorm – Nobilia keuken

Ontdek je droom moderne keuken bij I-KOOK!

Benieuwd hoe jouw perfecte moderne keuken eruit ziet? Een keukencoach van I-KOOK stelt geheel naar jouw wensen en binnen je budget, de moderne keuken van je dromen samen.

Bespreek je ideeën voor je moderne hoekkeuken of andere keukenvorm en laat je verrassen door de goede adviezen van deze betrouwbare keukenspecialist. De ervaringen van eerdere I-KOOK klanten zijn een echte moderne keuken inspiratie bron. Leuk om te lezen en de foto’s te bekijken.

Maak direct een adviesafspraak met een keukencoach! Je bent altijd welkom in de I-KOOK winkel in je buurt!

 

 

 

Dit artikel is geschreven door

Sign up for our newsletter and stay informed!

  • This field is for validation purposes and should not be changed.