• Home
  • I-KOOK blog
  • Hoogglans keukens: luxe moderne keuken inspiratie – 7 Tips

Hoogglans keukens: luxe moderne keuken inspiratie – 7 Tips

KEUKENS
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Hoogglans keukens zijn strakke luxe keukens, tijdloos en toch helemaal van nu! Je kookt met moderne keukenapparatuur én veel plezier in keukens hoogglans. De glanzende keuken met kookeiland is een gastvrije keuken waarin je vrienden en familie stijlvol kunt ontvangen. De glimmende keukendeurtjes weerkaatsen prachtig het licht en laten zelfs een kleine keuken groot lijken. Zeker de witte keukens in hoogglans, die niet voor niets zo populair zijn. Ik geef je 7 tips om jouw hoogglans keuken dé chique minimalistische uitstraling te geven die jij geweldig vindt. Bekijk ook de prachtige foto’s voor extra hoogglans keukens inspiratie, speciaal voor jou!

Wil je direct starten met het samenstellen van je eigen hoogglans keuken? Ga je gang! Met de I-KOOK keukenplanner kun je gratis en eenvoudig een fantastisch 3D keuken ontwerp maken, dat je altijd kunt aanpassen en opslaan. Voor een eerlijk en professioneel advies, ben je bij een keukencoach aan het juiste adres!

Hoe ziet jouw strakke chique hoogglans keuken eruit? Ontdek het hier, 7 tips!

Witte hoogglans hoekkeuken met zwart aanrechtblad, Nobilia moderne keuken Pura 834
Foto: Witte hoogglans hoekkeuken met zwart aanrechtblad – Nobilia moderne keuken

1 – Typisch hoogglans keukens

Wat is een hoogglans keuken? Wat maakt keukens hoogglans zo aantrekkelijk dat ze al jaren zo geliefd zijn in onze woningen. Ja, de hoogglans keuken is geweldig door:

  • De luxe uitstraling
  • De strakke minimalistische indeling
  • De moderne keukenstijl
  • Het tijdloze ontwerp
  • De keukenruimte lijkt groter én lichter
  • De stijlvolle kleuren en materialen
  • De moderne keukenapparatuur
  • En het prachtige keukenverlichting plan

Een typisch hoogglans keukens inspiratie voorbeeld is de zeer populaire combinatie van witte hoogglans keukendeurtjes en een zwart aanrechtblad. Op bovenstaande foto zie je hoe het moderne wit/zwart kleurcontrast verder is uitgewerkt met zwarte tegels + witte voeg en zwarte afzuigkap tegen een antraciet geverfde muur.

Witte hoogglans U-keuken met glanzende keukenfrontjes van slimme keukenkasten, Nobilia moderne keuken Lux
Foto: Witte hoogglans U-keuken met glanzende keukenfrontjes van slimme keukenkasten – Nobilia moderne keuken

2 – Hoogglans keukenonderdelen

Het meest opvallend in keukens hoogglans zijn natuurlijk de glanzende kastdeurtjes. Verschillende glimmende keukenelementen gecombineerd, versterken het luxe en strakke karakter van deze moderne keuken. Welke keukenonderdelen laten hoogglans keukens (uit)blinken:

  • Hoogglans keukendeurtjes en ladefrontjes – alle keukenkasten of alleen: hoge kasten, kookeiland
  • Hoogglans corpus & bedekkingspanelen – glanzende afwerking verder doorgevoerd
  • Hoogglans aanrechtblad – zo glad en glimmend als een spiegel
  • Hoogglans keuken achterwand – doorgetrokken vanuit het werkblad
  • Hoogglans muurplanken – voor je nieuwste keukengadgets
  • Weerkaatsende keukenverlichting – onder bovenkastjes, aanrechtblad en keukenblok
  • Glimmende keukenapparatuur – RVS, glas
  • Hoogglans vloer – o.a. gepolijste natuursteen tegels

Zo kun je ook eens het interieur binnenin de kastjes bekijken. Bovenstaande foto is een goed hoogglans keukens inspiratie voorbeeld van een slimme keukenkastjes inrichting. Een ovenplaat, flessen en, heel handig, je keukendoeken krijgen een eigen plekje in een smalle apothekerskast.

Witte hoogglans L-keuken met houten keukenblad, Nobilia XL keuken moderne keuken Lux 817
Foto: Witte hoogglans L-keuken met houten keukenblad – Nobilia XL keuken moderne keuken

3 – Witte hoogglans keukens

De liefde voor witte hoogglans keukens is groot in Nederland!

Witte keukens in hoogglans brengen met strakke lijnen rust en een tikkeltje luxe in de inrichting van je woonkeuken. Het glimmende neutrale wit gaat zeker met z’n tijd mee zoals je kunt zien op bovenstaande hoogglans keukens inspiratie foto. De alpine witte hoogglans keukenkastjes hebben een ergonomische XL-hoogte, waardoor ook lange mensen comfortabel kunnen koken op hun keukens hoogglans.

Zijde grijze hoogglans hoekkeuken met bar + aanrechtblad verlichting, Nobilia moderne keuken Lux 819
Foto: Zijde grijze hoogglans hoekkeuken met bar + aanrechtblad verlichting – Nobilia moderne keuken

4 – Grijze hoogglans keukens

Vind je een witte hoogglans keuken te licht en is een zwarte hoogglans keuken te donker bij de rest van je interieur? Grijze hoogglans keukens zijn chique en precies goed!

De grijze glanzende afwerking van de ladefronten en kastdeurtjes is beschikbaar van subtiel zijde grijs tot voornaam schiefer, antraciet grijs. De perfect match vind je in luxe grijze keukenkasten met glans, een stoer betonlook keukenblad en RVS inbouwapparatuur. Op bovenstaande hoogglans keukens inspiratie foto komt het beton terug op de vloer en wand. De onder het zwarte werkblad geplaatste led verlichting laat het blad zweven en reflecteert op de grijze glanzende keukenfronten en plinten.

Heel Holland hoogglans!

5 – Hoogglans keukens in alle kleuren

Je hoogglans keuken is verkrijgbaar in jouw favoriete kleur! Jazeker, er is keuze uit ongelooflijk veel glanzende keuken kleuren.

Naast de veel gevraagde kleuren wit, zwart en grijs kun je ook denken aan lichte offwhite, ecru, groen en bruin tinten als kleur voor je glanzende keukenkastjes. Gedurfd, maar wel zo leuk: knal gele, blauwe, rode en (zelfs) roze keukens hoogglans krijgen bij jouw house warming alle aandacht!

Witte hoogglans keuken met terrazzo aanrechtblad en smetplint, I-KOOK moderne keuken
Foto: Witte hoogglans keuken met terrazzo aanrechtblad en smetplint – I-KOOK moderne keuken

6 – Hoogglans keukens bijpassende materialen

De strakke minimalistische uitstraling van keukens hoogglans is buitengewoon goed te combineren met vele materialen: natuursteen, terrazzo, beton, hout, metaal en glas.

Op bovenstaande foto zie je een fantastisch hoogglans keukens inspiratie voorbeeld van een moderne keuken helemaal naar de trends van nu. De enigszins harde uitstraling van de witte hoogglans keuken wordt verzacht door het vrolijke terrazzo aanrechtblad, dat verrassend genoeg gepolijst is. De groene vensterbank en achterwand brengen een beetje Ibiza in de keuken. Voor extra sfeer en gezelligheid zou je aan een houtlook aanrechtblad met bijpassende houten keukenaccessoires kunnen denken.

Witte hoogglans keuken met koperen kraan en spoelbak, I-KOOK moderne keuken
Foto: Witte hoogglans keuken met koperen kraan en spoelbak – I-KOOK moderne keuken

7 – Hoogglans keukens schoonmaken

Het schoonmaken van je hoogglans keuken hoort er ook helemaal bij! Ook al zie je snel vlekken op de frontjes, zeker op een witte hoogglans keuken, het is zo schoongemaakt met een doekje. Als je het netjes bijhoudt, is het een makkelijk keuken-klusje!

Zie je liever minder snel vingerafdrukken op je glanzende keukenkastjes dan adviseert een keukencoach je graag hoogglans keukendeurtjes met een anti-vingerafdruk oppervlakte.

Grijs hoogglans keukeneiland met houten aanrechtblad, Nobilia design keuken Flash 453
Foto: Schiefer grijs hoogglans keukeneiland met houten aanrechtblad – Nobilia design keuken

De mooiste hoogglans keukens inspiratie van ons voor jou!

Kom kijken in de I-KOOK winkel in je buurt! Ontdek de strakke matte én luxe hoogglans keukens, helemaal ingericht naar de laatste trends. Je moet de moderne keukens hoogglans zeker in het echt zien én aanraken.

Jouw hoogglans keuken wordt net zo uniek als jijzelf! Binnen je budget en helemaal naar jouw wensen ontwerp je samen met een betrouwbare keukencoach jouw glanzende droomkeuken.

Maak een afspraak met een ervaren keukencoach voor een eerlijk advies en een geweldig 3D keuken ontwerp! Vind je het leuk om klantenervaringen te lezen en foto’s te zien van prachtige keukens met glanzende afwerking? I-KOOK laat je genieten!

Sign up for our newsletter and stay informed!

  • This field is for validation purposes and should not be changed.