Hoge keukenkasten, maximale opbergruimte & plezier!

KEUKENS
6 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Hoge keukenkasten, wat kun je er niet in kwijt?! Met hoge keuken kasten is een rommelige keuken verleden tijd. In hoge kasten is er op planken en in laden volop plaats voor al je borden, pastapakken, kruidenpotjes en pannen. Je oven en koelkast krijgen een handige plek in de hoge keukenkasten. Heel veel opbergruimte, dat wil jij ook in je keuken! Fijn dat er zo’n grote keuze is aan kasten, waardoor er zeker een hoge keukenkast is die past bij de kleur en stijl van jouw keuken. Je zult verrast zijn door de mooie hoge keukenkasten inspiratie foto’s in dit blog. Ik vertel je graag waarom hoge keukenkasten zo praktisch en geweldig mooi zijn, ook in jouw keuken!

Een hoge keukenkast is helemaal geweldig, waar komt ie in jouw keuken te staan? Ontdek het snel in de gratis I-KOOK keukenplanner! Je kunt direct aan de slag met het indelen van je keuken en kies de kleuren en materialen die jij het mooist vindt. Start gelijk met keuken plannen in 2D en 3D. Laat je vrienden jouw keukenontwerp zien!

Hoge keukenkasten inspiratie, van rommelig naar praktische opbergruimte voor al je kookspullen en apparaten!

Zwarte hoge keukenkasten, Nobilia design keuken Touch 340
Foto: Zwarte hoge keukenkasten – Nobilia design keuken

Waarom zijn hoge keukenkasten zo ideaal in jouw keuken?

Grote keuze uit hoge keukenkasten maten

Wat een heerlijk idee he, dat al je keukenspulletjes en voorraad netjes voor het pakken liggen in hoge kasten keuken. Met goed georganiseerde kastplanken en laden straalt de opgeruimde keuken één en al rust uit.

De hoeveelheid opbergruimte die je krijgt, hangt natuurlijk af van het formaat van je hoge keukenkasten. Samen met een keukencoach ontdek je welke hoge kast helemaal past in jouw keukenindeling.

Als je kijkt naar keukenkast hoogte: er zijn zoveel hoogtes mogelijk. De ideale hoogte voor jouw keukenkast zit er vast en zeker tussen.

Op bovenstaande hoge keukenkasten inspiratie foto zie je gelijk hoe hoge kasten opgebouwd (kunnen) zijn: een lage kast, een tussenstuk (hier de hoogte van de oven) en een bovenkast, even hoog als de minder diepe bovenkastjes. Misschien is het bovenste kastje links te hoog om zo iets uit te kunnen pakken. Deze plank wordt gereserveerd voor de niet dagelijkse keukenspullen zoals de keukenmachine en bakvormen.

De hoge kasten keuken op de foto hebben dezelfde mat zwarte frontjes en keukengrepen als de andere kastdeurtjes en laden van deze moderne keuken. Alle kasten passen zo perfect bij elkaar!

Ingebouwde hoge keukenkasten, Nobilia houten keuken Riva 887
Foto: Ingebouwde hoge keukenkasten – Nobilia houten keuken

Ook voor de keukenkast breedte en diepte zijn er verschillende maten. De smalle hoge keukenkast 30 cm breed geeft jouw design keuken een echte maatwerk uitstraling. De 50 cm brede hoge keukenkasten komen overeen met de meeste keukenkastjes en brengen balans in het keukenontwerp. Speciaal voor je oven, vaatwasser en koelkast zijn de hoge kasten keuken 60 cm breed én diep. Natuurlijk zijn er ook ondiepe hoge kasten, waardoor er ook in een kleine keuken voldoende opbergruimte ontstaat voor je servies en kookspullen.

Op bovenstaande hoge keukenkasten inspiratie foto zie je goed dat alle houten keukenfronten dezelfde breedte hebben.

Hoge keukenkasten + open hoge keukenkasten, Nobilia betonlook keuken Riva 839
Foto: Hoge keukenkasten + open hoge keukenkasten – Nobilia betonlook keuken

Verschillende soorten hoge keukenkasten

VRIJSTAANDE HOGE KEUKENKASTEN – De vrijstaande hoge keukenkast is doordat ie losstaat meer aanwezig in de keukenruimte. Wil je van de kast een echte eyecatcher maken dan is een andere kleur, een houtmotief of hoogglans in plaats van mat, een geweldig hoge keukenkasten inspiratie idee. Misschien is jouw favoriete vrijstaande hoge keukenkast wel een vintage servieskast die super matcht met je keuken!

INGEBOUWDE HOGE KEUKENKASTEN – Ingebouwde hoge keukenkasten zijn een onmisbaar onderdeel geworden in het totale keukenplaatje. De kleuren en motieven van de fronten zijn dezelfde of perfect op elkaar afgestemd.

HALFHOGE KEUKENKASTEN – Vind je hoge kasten keuken te veel voor in je open keuken, dan kun je altijd kiezen voor een halfhoge keukenkast. In deze sfeervolle kast kan de oven (op werkhoogte) en de koel-vriescombinatie ook geplaatst worden.

HOGE KEUKENKASTEN MET LADEN EN/OF OPEN VAKKEN – In het laagste gedeelte van de hoge kast is het plaatsen van laden wel zo praktisch. Een duik in lage kastjes is niet goed voor je rug. Een keukencoach realiseert voor jou een gebruiksvriendelijke keuken die op jouw maat gemaakt is.

Ingebouwde hoge keukenkasten, Nobilia natuursteenlook keuken StoneArt 304
Foto: Ingebouwde hoge keukenkasten – Nobilia natuursteenlook keuken

Op bovenstaande foto zie je een geweldig voorbeeld van hoge keukenkasten inspiratie voor open vakken in de kastenwand. De moderne betonlook keuken heeft prachtige hoge keukenkasten voor apparatuur. De inbouwapparaten oven, stoomoven en koffiemachine hebben de goede werkhoogte en staan keurig op een rij. Naast de luxe keukenapparatuur zie je twee grote nissen met verlichte glazen plankjes, waar glazen, borden, olie- en azijn flessen op staan te pronken. Door de aanwezigheid van stopcontacten is er ook een gezellige thee- en koffiebar gecreëerd.

De mooiste hoge keukenkasten kleuren voor het uitkiezen!

Alle kleuren, natuursteen-, metaal- en houtmotieven van je keukendeurtjes zijn beschikbaar voor je hoge kasten keuken! Niet alleen de kleur, ook de stijl van de hoge keukenkast deuren en laden is precies hetzelfde.

Op onderstaande foto is een sfeervol hoge keukenkasten inspiratie voorbeeld te bewonderen van een echt gezellige moderne landelijke keuken. De cottagestijl keuken heeft mat witte paneeldeuren met zwarte deurgrepen en een betonlook aanrechtblad. Zowel de bovenkasten als de schouw en de hoge kasten hebben de voor de landelijke keuken herkenbare sierlijke lijsten.

Op de eerste foto zie je een bijzonder trendy gebleekt eiken kookeiland en hoge keukenkasten. Bovenop het witte moderne keukenblok staat een hoge glasjaloeziekast die er werkelijk uitspringt tussen de mosgroene tegeltjes.

Hoge keukenkasten met landelijke paneeldeuren, Nobilia modern landelijke keuken Sylt 847
Foto: Hoge keukenkasten met landelijke paneeldeuren– Nobilia modern landelijke keuken

Welke hippe en handige hoge keukenkasten maken jouw droomkeuken compleet?

Er zijn zoveel geweldige hoge keukenkasten te ontdekken. Maak een vrijblijvende afspraak met een ervaren keukencoach die voor jou binnen je budget, dé droomkeuken ontwerpt. Compleet met hoge kasten keuken natuurlijk!

Breng zeker een bezoek aan een I-KOOK winkel voor een flinke dosis hoge keukenkasten inspiratie! Lees ondertussen alvast de reviews over eerder geplaatste keukens van I-KOOK klanten. Je bent altijd van harte welkom!

 

Sign up for our newsletter and stay informed!

  • This field is for validation purposes and should not be changed.