Industriële keukens met roestvrij staal thuis

INSPIRATIE
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Kook je graag voor familie en vrienden? Je hoeft niet direct een restaurant te beginnen. Je kunt ook je keuken de professionele look van een horeca keuken thuis geven met kwaliteit apparatuur en stoere accessoires. De industriële keuken met roestvrij staal is de inspiratiebron voor jouw robuuste RVS keuken!

Bewonder de industriële keukens RVS in de I-KOOK winkel! Stap op je gemak binnen en stel je vragen aan een keukencoach! Voor deskundig keukenadvies volgens de laatste trends en geheel naar jouw smaak, maak hier een afspraak met een I-KOOK keukencoach!

RVS keuken in L-vorm - industriële RVS hoekkeuken met rvs-look keukendeurtjes
Foto: RVS keuken in L-vorm – industriële RVS hoekkeuken met rvs-look keukendeurtjes

Jouw eigen ‘restaurant’ keuken thuis!

Je kunt roestvrij staal op vele manieren toepassen in je eigen professionele keuken thuis. Van een stoer RVS keukenblok met een RVS werkblad, spoelbak, kraan en handgrepen tot keukenapparatuur als een afzuigkap en RVS achterwand, gecombineerd met RVS accessoires. Hoe mix en match je RVS in je keuken? Je leest het allemaal in dit blog!

Op bovenstaande foto zie je een strakke industriële L-keuken RVS met geborstelde staal decor keukenfrontjes. Het grote voordeel van een L-keuken is dat je net zoals in een horeca keuken veel keukenblad- en opbergruimte hebt. Het is een perfect keukenontwerp voor een open keuken. Meer en meer restaurants hebben gezellige open keukens waar de gasten een kijkje krijgen in het klaarmaken van hun gerechten. Het roestvrij staal van deze professionele keukens wil je ook graag thuis in je keuken zien! Een keukencoach van I-KOOK ontwerpt voor jou je RVS droomkeuken!

RVS keuken voordelen

Je vindt niet voor niets zoveel roestvrijstaal in de horeca keuken. RVS heeft vele voordelen. Naast dat het er strak en robuust uitziet, is het waterdicht, hittebestendig, hygiënisch, snel schoon en duurzaam, omdat je er vele jaren plezier van hebt.

Een greeploze keuken van RVS is extra hygiënisch omdat er geen restjes eten op de deurgrepen blijven zitten en de gladde deuren makkelijk zijn schoon te maken. Bang voor vlekken van vingers op roestvrij staal? Daar heb je een anti-fingerprint coating voor!

Fineer RVS keukendeurtjes en (zij)panelen met
Foto: RVS keukendeurtjes en (zij)panelen – RVS metallic lak geslepen en geborstelde keukenfrontjes

RVS keuken thuis, wat is er mogelijk?

Een hele horeca keuken in je huis is misschien wat veel industrieel en kil, maar je kunt ook enkele RVS onderdelen in je eigen keuken verwerken:

Industriële keuken thuis in roestvrij staal: RVS keukenblad met geïntegreerde spoelbak + roestvrij staal achterwand keuken voorbeeld – Dekker Zevenhuizen
Foto: RVS keukenblad met geïntegreerde spoelbak + roestvrij staal achterwand keuken voorbeeld

RVS aanrechtblad – RVS spoelbak – RVS keuken achterwand

Het meest bekend is een RVS keukenblad en keuken achterwand. Je hebt bij het roestvrij stalen aanrechtblad keuze uit verschillende bewerkingen en randafwerkingen. Een RVS spoelbak kan er naadloos in geplaatst worden. Het is wel zo mooi om de RVS achterwand over de hele wand aan te brengen in plaats van alleen achter de kookplaat.

RVS afzuigkap met RVS achterwand boven RVS inductiefornuis Lancellotti
Foto: RVS afzuigkap met RVS achterwand boven RVS inductiefornuis Lancellotti
Grijze achterwand wandtegels keuken
Foto: Grijze langwerpige achterwand wandtegels in een industriële keuken

RVS keukenapparaten

Het inductiefornuis en de afzuigkap in roestvrij staal heeft al een plekje gevonden in de Nederlandse keukens. De ontwerpen worden steeds mooier en voor iedere keuken zijn er prachtige fornuizen en afzuigkappen. De populaire Amerikaanse koelkast in roestvrij staal is niet alleen verkrijgbaar als vrijstaande koelkast, maar er zijn ook inbouw modellen.

RVS wandafzuigkap ETNA & industriële RVS hanglampen boven schiereiland met bar
Foto: RVS wandafzuigkap ETNA & industriële RVS hanglampen boven schiereiland met bar

Alle keukenmerken (Atag, Bosch, SMEG, Pelgrim, Whirlpool, Siemens, etc.) hebben inbouw keukenapparaten met strakke roestvrij stalen fronten:

  • Amerikaanse koelkast
  • (Stoom)oven
  • Magnetron
  • Vaatwasser
  • Wijnkoelkast, etc.

Keukenaccessoires van roestvrij staal

RVS spoelbak, keukenkraan & zeeppomp - RVS Quooker Fusion Square
Foto: RVS spoelbak, keukenkraan en bijpassende zeeppomp – RVS Quooker Fusion Square

De RVS keukenkraan is samen met een roestvrij stalen spoelbak een super combinatie. Het ziet er helemaal profi uit in je keuken als je een kokendwater kraan hebt met flexibele slang.

RVS deurgrepen passen niet alleen in een industriële keuken, maar natuurlijk ook bij moderne, landelijke en design keukens. Super handig is een RVS rek tegen de achterwand waar je keukengerei aan kunt hangen. Een stoere prullenbak in roestvrijstaal maakt jouw droomkeuken af!

RVS keukengrepen & Häcker binnenladen Titanium
Foto: RVS keukengrepen & Häcker binnenladen Titanium

Even nog een prachtig plaatje van een industriële keuken! Op bovenstaande foto pronkt een stevige RVS keuken handgreep op een robuust betonlook keukenfrontje. Achter de hoge kastdeuren komen slanke en stevige titanium binnenladen te voorschijn, waarin naast je servies ook je voorraad een eigen overzichtelijke plek krijgt.

Een I-KOOK keukencoach laat jouw industriële RVS keuken droom uitkomen!

Is een industriële RVS keuken jouw droomkeuken? Een keukencoach van I-KOOK heeft geweldige ideeën om jouw keuken een professionele restaurant uitstraling te geven. Of je nu een grote of kleine keuken ruimte hebt!

Bespreek je ideeën en laat je verrassen door de goede adviezen van de betrouwbare keukencoach. In de reviews laten andere I-KOOK klanten trots hun roestvrijstalen keuken zien met restaurant look. Ik zou de ervaringen zeker lezen. Stap op je gemak een I-KOOK winkel binnen en bewonder de showroomkeukens in de nieuwste kleuren, materialen en RVS keukenapparatuur. Een keukencoach maakt voor jou een prachtig persoonlijk keuken ontwerp in 3D en zo bekijk je jouw droomkeuken van alle kanten!

 Maak nu een afspraak met een keukencoach van I-KOOK! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt.

Sign up for our newsletter and stay informed!

  • This field is for validation purposes and should not be changed.