Flammkuchen met garnalen

Diner
30 min bereidingstijd

Flammkuchen met garnalen

2 personen | 30 minuten bereiden

Deze flinterdunne pizza heeft dan wel een Duitse naam, oorspronkelijk komt de flammkuchen uit de Elzas – een streek die (inmiddels weer) bij Frankrijk hoort. De bakkers gebruikten het deeg om de hitte van de oven te testen. Was de temperatuur goed, dan was het deeg binnen 2 minuten gaar. Vatte het vlam, dan was de oven te warm. En zo schijnen ze ook op de naam te zijn gekomen: flammkuchen. Inmiddels zijn er verschillende varianten, van zoet tot hartig. Jessica maakte een hartige variant met Noordzeegarnalen en deelt haar recept graag met jullie!

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 200 g creme fraîche
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 handje geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220 graden. Rol het deeg uit over de bakplaat en vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen.
  • Pers de knoflook en meng dit met de crème fraîche. Verdeel het mengsel over het deeg.
  • Bestrooi het deeg met zout, peper en de geraspte kaas. Snijd vervolgens de courgette en de ui klein. Verdeel de groenten samen met de garnalen over de flammkuchen.
  • Bak het in 15-20 minuten af tot het deeg gaar en goudbruin is, de gamba’s gaar zijn en de groentes lekker geroosterd zijn, eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.