Koken op inductie

Het koken op een inductiekookplaat voegt de voordelen van het koken op gas samen met het onderhoudsgemak van een keramische kookplaat.
Een inductiekookplaat reageert nog sneller dan een gaskookplaat, de temperatuur kan snel en nauwkeurig worden aangepast. Hierdoor kunnen gerechten sneller en efficiënter bereid worden.

Hoe werkt inductie?

Een elektromagnetisch veld zorgt voor de verwarming van de panbodem. Hiervoor is het noodzakelijk dat de pan geschikt is voor het koken op inductie, anders kan er geen magnetisch veld worden opgewekt en wordt de pan niet warm.

Alleen daar waar de panbodem contact maakt met de kookzone wordt warmte gegenereerd. Er gaat dus geen energie verloren als pannen kleiner zijn dan de kookzone waar ze op staan.

Zeer hygiënisch

Doordat de kookplaat slechts licht wordt verhit door de restwarmte die de bodem van de pan afgeeft, kunnen overgekookt vocht of andere gemorste etenswaren niet in de glasplaat inbranden. Een inductiekookplaat is zeer eenvoudig te reinigen. Het gladde oppervlak kan snel en makkelijk worden afgenomen en is daardoor zeer hygiënisch.

Energiezuinig

Het koken op inductie is een zeer energiezuinige en efficiënte vorm van koken. Zo gebruik je voor het opwarmen van twee liter water maar liefst 24% minder stroom dan bij een keramische kookplaat!

Let op: van pannen die eerder op een gaskookplaat gebruikt zijn is de bodem vervormd, hierdoor kunnen deze niet meer goed functioneren op een inductiekookplaat.

Voordelen van koken op inductie

  • De glasplaat is makkelijk schoon te maken.
  • Nauwkeurig regelbaar.
  • Snel en efficiënt.
  • Hoog rendement.
  • Veilig.
  • Etensresten branden niet in.

Koken op inductie

Het koken op een inductiekookplaat voegt de voordelen van het koken op gas samen met het onderhoudsgemak van een keramische kookplaat.
Een inductiekookplaat reageert nog sneller dan een gaskookplaat, de temperatuur kan snel en nauwkeurig worden aangepast. Hierdoor kunnen gerechten sneller en efficiënter bereid worden.

Hoe werkt inductie?

Een elektromagnetisch veld zorgt voor de verwarming van de panbodem. Hiervoor is het noodzakelijk dat de pan geschikt is voor het koken op inductie, anders kan er geen magnetisch veld worden opgewekt en wordt de pan niet warm.

Alleen daar waar de panbodem contact maakt met de kookzone wordt warmte gegenereerd. Er gaat dus geen energie verloren als pannen kleiner zijn dan de kookzone waar ze op staan.

Zeer hygiënisch

Doordat de kookplaat slechts licht wordt verhit door de restwarmte die de bodem van de pan afgeeft, kunnen overgekookt vocht of andere gemorste etenswaren niet in de glasplaat inbranden. Een inductiekookplaat is zeer eenvoudig te reinigen. Het gladde oppervlak kan snel en makkelijk worden afgenomen en is daardoor zeer hygiënisch.

Energiezuinig

Het koken op inductie is een zeer energiezuinige en efficiënte vorm van koken. Zo gebruik je voor het opwarmen van twee liter water maar liefst 24% minder stroom dan bij een keramische kookplaat!

Let op: van pannen die eerder op een gaskookplaat gebruikt zijn is de bodem vervormd, hierdoor kunnen deze niet meer goed functioneren op een inductiekookplaat.

Voordelen van koken op inductie

  • De glasplaat is makkelijk schoon te maken.
  • Nauwkeurig regelbaar.
  • Snel en efficiënt.
  • Hoog rendement.
  • Veilig.
  • Etensresten branden niet in.