uit 4 klantervaringen
A. de Ruiter
Sliedrecht
20-06-2017

“Wij zijn enorm blij.”

Ons idee voor een keuken in grote lijnen met David van der Ham besproken. Al snel is het ontwerp tot stand gekomen! Michael en Rene hebben de keuken geïnstalleerd en op de foto is het resultaat te zien!!!!

Wij zijn enorm blij met de gang van zaken bij I-KOOK: niet een minpunt, foutje, kritiek, opmerking te noemen.

Communicatie, afspraken, allemaal tot in de puntjes perfect!

H.W. den Boer
Dordrecht
10-03-2017

“Alles correct geleverd en werkelijk een top kwaliteit.”

Alles correct geleverd en werkelijk een top kwaliteit keuken. Hele mooie fronten maar zelfs de zijkanten van de kasten zijn afgewerkt met het front materiaal. Top!

Momenteel klein probleempje met de kookplaat/onderkast maar daar wordt door David van der Ham aan gewerkt.

A. Veldhuis
Gorinchem
25-01-2017

“Het kostte wat telefoontjes, maar I-KOOK heeft alles opgelost.”

Wij hebben een u-vormige keuken besteld die in een hoge prijscategorie valt. Omdat de 2 hoekkasten op maat gemaakt moesten worden hebben we (op advies van I-KOOK) gekozen voor het merk Tristar. Nooit geweten dat er bij een nieuwe keuken zoveel mis kan gaan:

– hoekkasten onder waren verkeerd gemaakt
– na de levering van nieuwe hoekkasten bleken de scharnieren verkeerd te zijn
– hoekkast boven was verkeerd en het deurtje was te smal
– de gaten voor de scharnieren van een kastdeurtje klopten niet
– inbouw spots waren verkeerd aangebracht
– schakelaars voor de spots ontbraken en werden later te laat geleverd
– nageleverde smetplint bleek gebroken te zijn

I-KOOK heeft alles opgelost, maar het kostte wel de nodige telefoontjes. Uiteindelijk moest de monteur 3 keer terugkomen en heeft alles oplossen 3 maanden geduurd. Hier zit je als klant niet op te wachten. Ik zou in het vervolg nooit meer kiezen voor een keuken van Tristar.

David van der Ham
Keukencoach

Jullie keuken bevat een aantal zeer speciale kasten met afwijkende maatvoeringen. Die zijn speciaal op maat gemaakt. Ondanks de precisie in jullie opdracht en onze bestelling zijn er bij de fabrikant toch een aantal fouten in de uitvoering geslopen. Na enige moeite heeft de leverancier de juiste kasten alsnog gemaakt en geleverd. De smetplint bleek bij montage gebroken geleverd te zijn. Deze is bij oplevering gelijk besteld, echter de nalevering duurde langer dan normaal vanwege de vakantieperiode. Uiteindelijk is de keuken naar tevredenheid geplaatst en daar ben ik blij om. Maar zeer zeker verdient het proces voor jullie en ook voor ons niet de schoonheidsprijs. Nu genieten van jullie nieuwe keuken!

S. Tinasli
Waalwijk
10-07-2015

De keuken ziet er goed uit alleen denk ik dat de siliconen afdichting rondom de wasbak niet goed is gedaan waardoor er water tussen komt en het aanrecht om de wasbak is opgezet, dikker geworden. De keuken is eind oktober 2014 geplaatst door jullie monteur. Ik neem aan dat er nog garantie op zit.

Graag verzoek ik je dan een oplossing hierop te vinden en de schade te herstellen. Er is ook een onaangename geur ontstaan door deze schade.

David van der Ham
Keukencoach

De keuken is door ons gemonteerd en gekit. De kit heeft niet kunnen drogen. Je hebt tijdens de schoonmaak de kit er diezelfde dag uitgeveegd, vervolgens zijn kitresten rond de spoelbak in het blad getrokken (vlekjes). We hebben aangeboden opnieuw voor je te kitten maar de vlekjes kunnen we helaas niet wegkrijgen. Daarvoor zou de oplossing een nieuw blad zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.