Keramisch koken

Een keramische kookplaat werkt hetzelfde als een klassieke elektrische kookplaat. In plaats van de ronde zwarte elektrische platen is deze kookplaat voorzien van een dikke glasplaat. De kookplaat wordt warm door middel van een verwarmingselement onder de kookzones.  Doordat de kookplaat volledig vlak is houd je deze makkelijk schoon. Een nadeel is wel dat, door de hete kookzones, overgekookt vocht of etensresten in de glasplaat kunnen inbranden. Ook warmt de kookplaat relatief langzaam op en koelt deze langzaam af, waardoor de kooktemperatuur moeilijker te reguleren is.

Bediening en veiligheid

Evenals bij inductiekookplaten zijn keramische kookplaten relatief eenvoudig te bedienen.
De meeste uitvoeringen zijn voorzien van tiptoetsen waarmee, per zone, de kooktemperatuur kan worden ingesteld.
Omdat de kookzones langzaam afkoelen, krijg je een waarschuwing als de zones nog te warm zijn om aan te raken; wel zo veilig.

Voor ieder budget

In tegenstelling tot de meeste inductiekookplaten zijn keramische kookplaten een stuk voordeliger. Zo is er toch het gemak van een eenvoudig schoon te maken kookplaat voor ieder budget.

Voordelen van keramisch koken

  • De glasplaat is makkelijk schoon te maken.
  • Het vlakke oppervlak geeft een strak beeld.
  • Voor ieder budget

Keramisch koken

Een keramische kookplaat werkt hetzelfde als een klassieke elektrische kookplaat. In plaats van de ronde zwarte elektrische platen is deze kookplaat voorzien van een dikke glasplaat. De kookplaat wordt warm door middel van een verwarmingselement onder de kookzones.  Doordat de kookplaat volledig vlak is houd je deze makkelijk schoon. Een nadeel is wel dat, door de hete kookzones, overgekookt vocht of etensresten in de glasplaat kunnen inbranden. Ook warmt de kookplaat relatief langzaam op en koelt deze langzaam af, waardoor de kooktemperatuur moeilijker te reguleren is.

Bediening en veiligheid

Evenals bij inductiekookplaten zijn keramische kookplaten relatief eenvoudig te bedienen.
De meeste uitvoeringen zijn voorzien van tiptoetsen waarmee, per zone, de kooktemperatuur kan worden ingesteld.
Omdat de kookzones langzaam afkoelen, krijg je een waarschuwing als de zones nog te warm zijn om aan te raken; wel zo veilig.

Voor ieder budget

In tegenstelling tot de meeste inductiekookplaten zijn keramische kookplaten een stuk voordeliger. Zo is er toch het gemak van een eenvoudig schoon te maken kookplaat voor ieder budget.

Voordelen van keramisch koken

  • De glasplaat is makkelijk schoon te maken.
  • Het vlakke oppervlak geeft een strak beeld.
  • Voor ieder budget