Keukentrends 2022, welke kies jij?

KEUKENS
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

De keukentrends 2022 voorspellen een bijzonder jaar met hele mooie keukens! Als keukencoach laat ik je graag als eerste, de laatste ontwikkelingen zien in keukens. Volgens de nieuwe keukentrends 2022:

  • Komt de keuken verder de huiskamer in
  • Zijn naast bruin, zwart en groene tinten, lichte naturel en pastel kleuren de trend
  • Kunnen materialen als hout, keramiek, glas, metaal, beton en natuursteen met elkaar gecombineerd worden
  • Mogen accessoires gezien worden op keukenplanken, in open kasten en glazen vitrines
  • Past de keukenapparatuur perfect in het keukenplaatje en biedt het veel gebruiksgemak

Ga gelijk de 2022 keukentrends in je bestaande of nieuwe keuken uitproberen. Start HIER de I-KOOK keukenplanner voor een fantastisch 3D keukenontwerp. Je kunt direct aan de slag met al je ideeën voor een geweldige indeling, bijzondere kleuren en nog veel meer…

Nieuwe keukentrends 2022 die gaan schitteren in jouw perfecte keuken!

Beige steenlook laminaat keukenblad, TopLaminate Pirna
Foto: Beige steenlook laminaat keukenblad – TopLaminate Pirna

Welke trendy keuken kleuren zijn jouw favoriet?

In de nieuwe keukentrends 2022 kun je met kleuren alle kanten op. Van kleuren uit dezelfde kleurengroep tot een combinatie van totaal verschillende kleuren die samen een verrassend mooie keuken opleveren.

– De lichte energieke keuken

In de tijdloze witte open keuken is er van alles te doen! Er wordt wat af gekookt, gegeten, geborreld en gekletst. Wit gecombineerd met andere lichte kleuren als gebroken wit en pastel tinten geven je energie! Het beige steenlook keukenblad op bovenstaande foto maakt de witte matte of hoogglans keuken wat zachter om te zien.

Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies, licht blauwe keukenachterwand
Foto: Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies, licht blauwe keukenachterwand

De Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies is niet geheel toevallig pastel blauw. Met de frisse keukentrends 2022 kleur van een blauwe lucht haal je buiten binnen. Zie op bovenstaande foto hoe de pastel blauwe keukenkastjes en achterwand goed combineren met een wit keukenblad en een licht houten wandplank.

Mat mineraal groene keuken van Nobilia Easytouch 964
Foto: Mat mineraal groene keuken van Nobilia

– De donkere warme keuken

Naast de lichte kleuren van de 2022 keukentrends zoeken we ook de meer donkere kleuren uit de natuur op. De natuur is meer dan ooit vertegenwoordigd in onze keuken in allerlei houttinten, in de steenrood bruine cognac kleur en in natuursteen aanrechtbladen met bruin, zwarte en witte patronen. De kleur mineraal groen van de ultra matte keukenfrontjes van bovenstaande foto bezorgt je keuken een warme uitstraling. Het is er gelijk gezellig! De olijf groene Histor verf Kleur van het Jaar 2022 Olive Sprig sluit prachtig aan bij de keukentrends 2022.

Wit marmer met zwarte ader composiet aanrechtblad, Evora Quartz Nebula
Foto: Wit marmer met zwarte ader composiet aanrechtblad – Evora Quartz Nebula

Welke materialen worden gebruikt in de 2022 keukentrends?

  • Hout in verschillende soorten en kleuren voor o.a. kastdeurtjes en keukenblad
  • Keramiek als het keramische aanrechtblad in vele tinten en patronen
  • Natuursteen werkbladen, tegels en keukenachterwand: marmer, graniet
  • Beton als betonlook keukendeurtjes met bijpassend betonlook keukenblad
  • Metaal in stalen regalen, spoelbak, kraan en apparaten, maar ook metaallook bladen en keukenfrontjes zie je terug in de nieuwe keukentrends 2022
  • Glas als glazen aanrechtblad, keuken achterwand en er zijn zelfs glasoptiek kastfrontjes
Pilgrim inductie kookplaat met afzuiging, Hood in Hob
Foto: Pilgrim inductie kookplaat met afzuiging – Hood in Hob

De nieuwe keukentrends 2022 in keukenapparatuur

Ook de nieuwe ontwikkelingen in keukenapparatuur vind je terug in de keukentrends 2022. De inbouwapparaten worden niet alleen slimmer met nieuwe functies. Ze zijn duurzaam, energiezuinig en verkrijgbaar in trendy keuken kleuren.

De Pelgrim inductie kookplaat met afzuiging, de hood-in-hob op bovenstaande foto, is hier een goed voorbeeld van. Met het prachtige design en geïntegreerde afzuiging is deze inductiekookplaat een aanwinst bij o.a. een schiereiland of kookeiland. Je zicht in de keuken wordt niet versperd door een afzuigkap en de dampen worden direct bij de kookplaat afgevoerd.


Bekijk meer I-KOOK keukentrends op:


Whirlpool W11 oven met 6th Sense technologie
Foto: Whirlpool W11 oven met 6th Sense technologie

Whirlpool speelt in op de 2022 keukentrends met de fantastische W Collection inbouwapparatuur die verschillende awards heeft gewonnen voor uitzonderlijk design. De Whirlpool W11 oven op bovenstaande foto heeft bijvoorbeeld 6th SENSE technologie die het gehele bereidingsproces automatisch voor je regelt met een laag energieverbruik. Je hebt bij de Whirlpool W Collection keuze uit zo’n 100 kookcombinaties en een kookassistent die je via het MySmartDisplay begeleidt tot een perfect resultaat!

Landelijke keukenkast, open vakken en regalen inspiratie in de I-KOOK winkel
Foto: Landelijke keukenkast, open vakken en regalen inspiratie in de I-KOOK winkel

Efficiënt opbergen én alles laten zien, volgens de laatste keukentrends!

Welkom in de keuken die in de 2022 keukentrends niet meer losgezien kan worden van de woonkamer.

De interieurstijl van de huiskamer en keuken vloeien in elkaar over. De accessoires die geshowd mogen worden, krijgen een mooi plaatsje op wandplanken en in open keukenkasten, open vakken en regalen. Daar is, zoals je ziet op bovenstaande foto van de nieuwe keukentrends 2022 alle ruimte voor! Binnenin de keukenlades heb je keuze uit verschillende slimme en stijlvolle indelingen voor bestek, je kruidenpotjes en voorraad.

Alle keukentrends 2022 en nog veel meer inspiratie bij I-KOOK!

Krijg je van de nieuwe keukentrends 2022 zin om ook jouw keuken aan te pakken? Wil je eigenlijk wel meer weten over de laatste kleuren, materialen en keukenapparatuur en wil je ze in het echt komen bekijken? Een keukencoach weet je alles te vertellen over de 2022 keukentrends en natuurlijk over keukens die altijd blijven. Deze eerlijke keukenspecialist verwerkt samen met jou de verzamelde ideeën in een prachtig persoonlijk keukenontwerp. Bekijk ook de I-KOOK reviews. Je weet nooit welke leuke voorbeelden je tegen kunt komen.

Voor een droomkeuken binnen je budget, maak je vrijblijvend een afspraak met een ervaren keukencoach! Er is altijd een I-KOOK winkel in je buurt.

 

Sign up for our newsletter and stay informed!

  • This field is for validation purposes and should not be changed.