• Home
  • I-KOOK blog
  • Hanglampen boven eettafel inspiratie, functioneel & sfeervol!

Hanglampen boven eettafel inspiratie, functioneel & sfeervol!

ACCESSOIRES
5 min leestijd

Ontvang nu gratis het digitale I-KOOK magazine!

Vele uren per dag breng je door aan je knusse eettafel. Je kunt niet zonder hanglampen eettafel verlichting die naast nuttig licht ook voor de nodige gezelligheid zorgt. Ik laat je in dit blog hippe hanglampen boven eettafel inspiratie voorbeelden zien. Ik vertel je hoe je het beste de hanglampen boven eettafel kunt hangen in je woonkeuken. Welke lampen passen in stijl en vorm het beste bij jouw keukentafel? Je leest het allemaal hier!

Om je eettafel een zelfde uitstraling als je keuken te geven, kun je kiezen voor een tafelblad in dezelfde kleur (+ materiaal) als het werkblad. Zo kun je ook de stijl van de keukenverlichting doorvoeren in de hanglampen boven je eethoek. Vraag het je keukencoach!

Welke hanglampen eettafel stijl is favoriet voor jouw woon-droomkeuken?

Stoere hanglamp MOOS Indigo
Foto: Stoere hanglamp MOOS Indigo

Moderne hanglamp met een stoere twist

Hanglamp MOOS Indigo op de hanglampen boven eettafel inspiratie foto lijkt op een stoer visnet. Deze bijzondere ronde lamp van ijzergaas is een aanwinst in een moderne woonkeuken en eetkamer.

Hanglampen eettafel weetjes:

  • Model hanglamp

Bij het uitzoeken van de hanglampen boven eettafel wordt er vaak gekozen voor lampen in de vorm van de tafel. Bovenstaande foto is hier een mooi voorbeeld van. De cirkelvormige hanglamp past perfect bij de ronde eettafel. De kleuren goud en hout sluiten ook fantastisch bij elkaar aan.

  • Verschillende soorten verlichting

Hanglamp MOOS is reuze populair en ook verkrijgbaar als wandlamp, tafellamp en vloerlamp. Dit is ideaal om ook op andere manieren de eethoek in dezelfde stijl te verlichten. Een extra tafellamp is nooit weg bij het thuiswerken of lezen van een boek.

HKLiving Wicker rieten hanglampen
Foto: HKLiving Wicker rieten hanglampen

Dromerige rieten hanglampen boven eettafel

Droom je van een zon, zee en strand interieur dan zijn de rieten Wicker lampen van HKLiving jouw favoriete hanglampen eetkamer voorbeelden! Niet 1 of 2, er hangen zelfs 3 lampen die de romantische sfeer van het strandleven bij jou thuis in de woonkeuken brengen.

Hanglampen eettafel weetjes:

  • Meerdere hanglampen

Bij een grote keukentafel is het wel zo fijn en sfeervol als er over de hele tafel genoeg licht is voor gezellig tafelen en huiswerk maken. Met 2 of meer lampen kun je het licht goed verdelen. Maak een lichtplan!

Vind je het mooi als de lampen precies dezelfde vorm en kleur hebben? Of geef je er graag je eigen draai aan en kies je voor verschillende hanglampen die bijzonder goed bij elkaar passen? Om te voorkomen dat de hanglampen boven eettafel er rommelig uitzien, hang je de lampen telkens even ver van elkaar af. Bij een tafel van 210 cm hang je de enkele lamp op 105 cm in het midden. Bij 2 lampen verdeel je lengte door 3 waardoor de eerste lamp op 70 cm komt en de tweede lamp op 140 cm, enz.

  • Hanglampen hoogte

Voor de hanglampen hoogte wordt veelal uitgegaan van 60 tot 75 cm. Daarbij meet je de afstand tussen de bovenkant van de tafel en het laagste deel van de lamp. Op de hanglampen boven eettafel inspiratie foto hier boven zie je dat de Wicker lampen voor een speels effect op 3 verschillende hoogtes zijn opgehangen.

 Industriële hanglamp QAZQA Cage Rack
Foto: Industriële hanglamp QAZQA Cage Rack

Industriële hanglamp met meerdere lampjes

Een fantastisch hanglampen boven eettafel inspiratie voorbeeld is toch wel Cage Rack, de multifunctionele industriële hanglamp. Deze robuuste lamp is gemaakt van staal. Op het houten rek is er plaats voor plantjes, vazen en kruidenpotten. Je kunt de stoere lamp boven de eettafel, het keukenblad en de bar hangen.

Hanglampen eettafel weetje:

In plaats van meerdere hanglampen boven je eettafel kun je ook kiezen voor een hanglamp met meerdere lampjes. Het grote voordeel is dat je in het plafond maar 1 lichtpunt boven de tafel nodig hebt om de lamp aan op te hangen.

Bovenstaande hanglamp Cage Rack verspreidt met z’n 4 lampjes wel 1 meter breed licht over de eethoek.

Moderne hanglamp Nordlux Ivona
Foto: Moderne hanglamp Nordlux Ivona

Scandinavische design lamp met 4 lichtbollen

Hoe rond wil je het hebben? De ronde vorm van de eettafel zie je helemaal terugkomen in de moderne Nordlux hanglamp Ivona. Deze stijlvolle lamp met een retro touch heeft 4 lichtbollen die met een externe dimmer gedimd kunnen worden. De verrassende vorm is precies goed en de lichtbollen verspreiden het licht bijzonder mooi over de ronde eettafel.

It’s about RoMi hanglampen Marseille
Foto: It’s about RoMi hanglampen Marseille

Hanglampen boven eettafel inspiratie & tips van een ervaren keukencoach!

Jouw droomkeuken is zoveel meer dan een mooie verzameling van keukenkasten.

Samen met een keukencoach kijk je naar de complete uitstraling van je keuken. En daar kunnen de hanglampen boven eettafel en bar in jouw favoriete keukenstijl ook bij horen. Een keukencoach stelt de mooiste keuken tegen een eerlijke prijs en binnen je budget voor je samen. Bekijk je persoonlijke keukenontwerp in 3D.

Maak direct een afspraak met een keukencoach bij jou in de buurt!

 

Sign up for our newsletter and stay informed!

  • This field is for validation purposes and should not be changed.