7 Tips Keukendeurtjes kiezen

DUURZAAM
5 min leestijd

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Jolanda

Lees de ervaring van: Mark

Lees de ervaring van: Familie Stoop

Eén van de leukste dingen van een keuken kopen is het kiezen van de keukendeurtjes! Met de keukenfrontjes in het keukenontwerp, laat je echt jouw persoonlijke smaak zien. Er zijn zoveel kleuren en decors die passen bij je favoriete landelijke, industriële, design of moderne keukenstijl. In deze keuken blog wil ik je er graag meer over vertellen zodat je op je gemak, de beste keuze kunt maken in jouw droomkeuken deurtjes!

Wist je dat je in de I-KOOK keukenplanner heel makkelijk kunt wisselen met nieuwe keukendeurtjes? Natuurlijk wil je ook graag je 3D keukenontwerp kunnen delen met vrienden. Ja hoor, dat kan allemaal in de gratis keukenplanner van I-KOOK. Probeer maar uit!

Hele nieuwe keuken of keukendeurtjes vervangen?!

Welke keukendeurtjes zijn er zoal? 7 Tips

Witte hoogglans keuken, werkeiland, gele bovenkastjes – Nobilia Focus 470 ultra hoogglans alpin wit, color concept geel
Foto: Witte hoogglans keuken met werkeiland + zon gele bovenkastjes – Nobilia Focus 470 ultra hoogglans alpin wit, color concept geel

1 – Hoogglans keukendeurtjes

De witte keuken is nog altijd de meest verkochte keuken. Heel begrijpelijk, want een stralend witte keuken is en blijft mooi en… kan altijd. Bovenstaande ultra witte hoogglans keuken is sprankelend als een zomerdag. De zonne gele keukencomponenten uit het Color Concept van Nobilia brengen de zomer in je woonkeuken. Er is keuze uit meerdere kleuren, kies wat je het leukst vindt. De stijlvolle hoogglans keukendeurtjes hebben ieder een moderne metalen keuken handgreep voor het makkelijk openen van de keukenkastjes en keukenlades.

Mat zwarte keuken met kookeiland, greeploze zwarte keukendeurtjes + keukenlades, Nobilia Touch 340
Foto: Mat zwarte keuken met kookeiland en greeploze zwarte keukendeurtjes en lades – Nobilia Touch 340

2 – Matte keukendeurtjes

Zo stijlvol als de hoogglans keukendeurtjes zijn, zo voornaam zijn de matte keukenfrontjes. Bovenstaande mat zwarte keuken heeft super zwart matte keukendeurtjes, een donkergrijze corpus en een bijzonder keukenwerkblad in decor Ferro brons. Opvallend zijn ook de vier bovenkastjes met dezelfde bronskleurige fineer frontjes. Het glimmende brons van de lampen en kruk combineert prachtig met de matte keuken en de houten keukenaccessoires.

Fineer houten keuken met kookeiland, Nobilia Structura decor eiken Sierra
Foto: Fineer houten keuken met kookeiland – Nobilia Structura decor eiken Sierra

3 – Houtlook & houten keukendeurtjes

In de landelijke keuken zie je veel houten keukendeurtjes of houtlook keukenfrontjes. Ook in de moderne keuken maakt hout je woonkeuken natuurlijk gezellig! Het moderne houtdecor uit bovenstaande houten keuken is warm eiken. Je vindt het niet alleen terug op de keukendeurtjes, het is ook als corpuskleur gebruikt. Prachtig is de achterwand in de glazen bovenkastjes en achter de keukenplank.

De grote voordelen van fineer – laminaat keukenkastjes ten opzichte van hout zijn, dat het 1) veel goedkoper is en 2) het niet verkleurt in de zon, wat hout wel doet. De harde fineer laag ziet er uit als hout en heeft ook de structuur van echt hout.

Betonlook keuken met greeploze keukenladen + deuren, Nobilia schiereiland keuken Riva 892 decor beton grijs
Foto: Betonlook keuken met greeploze keukenladen en deuren – Nobilia schiereiland keuken Riva 892 decor beton grijs

4 – Betonlook keukendeurtjes

Beton wordt niet langer alleen gebruikt in de bouw, het is een echte interieurtrend geworden! Ook in de keuken creëert beton een moderne stedelijke uitstraling. In bovenstaande schiereiland keuken hebben zowel de keukenfrontjes als het aanrechtblad decor beton grijs. Het fineer van de betonlook keuken ziet er authentiek uit en is onderhoudsarm. Dat laatste kun je van een echt beton keukenblad niet zeggen!

L-keuken met bar en staal fineer keukendeurtjes en lades, Häcker industriële keuken Steel GL, metallic dark brushed
Foto: L-keuken met bar en staal fineer keukendeurtjes en lades – Häcker industriële keuken Steel GL, metallic dark brushed

5 – Fineer RVS keukendeurtjes

Forever Young – een jong keuken design, dat is de uitstraling van bovenstaande stoere fineer RVS keuken. De sfeer uit de professionele industriële keuken wordt gecombineerd met het huiselijke van thuis. De greeploze keukendeurtjes van de L-keuken met bar zijn afgewerkt met een geborsteld laklaminaat.

Zwarte glazen keukendeurtjes in bovenkastjes – Häcker moderne keuken Boston
Foto: Zwarte glazen keukendeurtjes in bovenkastjes – Häcker moderne keuken Boston

6 – Glazen keukenkastdeurtje

Dichte keukenkastjes geven je keuken een rustig opgeruimd beeld. Je keuken wordt daarentegen een prachtige etalage als de bovenkastjes glazen frontjes hebben. Achter helder (zwart) glas of melk glas kun je jouw mooiste servies prachtig uitlichten met LED keukenkastverlichting. Het zwart van de glazen keukendeurtjes van bovenstaande foto, is in perfecte harmonie met de zwarte keukentegels, wandrekje en de bijpassende keukenaccessoires.

7 – Keukendeurtjes vervangen voor nieuwe keukenfrontjes

Staat je keuken nog als een huis, maar is het tijd voor een nieuwe look? Dan kun je ook alleen de keukendeurtjes vervangen. Met nieuwe keukenfrontjes krijgt je keuken zonder breken, een snelle metamorfose met een geweldig mooi resultaat. De I-KOOK keukenspecialist legt je graag uit wat belangrijk is bij de keuze en plaatsing van je nieuwe keukendeuren. Een nieuwe oven met een modern front maakt de update van je ‘nieuwe’ keuken nog meer geslaagd!

De beste keukendeuren ideeën, kom kijken!

De beste keukendeuren ideeën krijg je als je de frontjes van dichtbij hebt bekeken. Zo kun je goed alle deur-kleuren en structuren zien in compleet ingerichte showroomkeukens. Een keukencoach maakt graag, binnen je budget, een keukenontwerp voor je met de keukendeurtjes van jouw droomkeuken. Maak een adviesafspraak in de buurt, zodat je op je gemak keukendeurtjes kunt uitkiezen voor je nieuwe keuken of voor een snelle keuken renovatie!

Wat onze klanten hierover zeggen

Lees de ervaring van: Jolanda

Lees de ervaring van: Mark

Lees de ervaring van: Familie Stoop

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.